Na hlavný obsah

V Chorvátsku sa AstraZenecou zaočkovali čelní predstavitelia krajiny

Veria, že ľudia budú nasledovať ich príklad.

V Chorvátsku sa AstraZenecou zaočkovali čelní predstavitelia krajiny
Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič počas očkovania proti ochoreniu COVID-19 vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Foto: TASR/AP

Chorvátsky premiér sa dal zaočkovať proti koronavírusu vakcínou spoločnosti AstraZeneca v snahe zvýšiť dôveru verejnosti voči tejto očkovacej látke. Predseda vlády Andrej Plenkovič sa dal v stredu (24. 3.) verejne zaočkovať spoločne s ministrom zdravotníctva Vilim Berošom a predsedom parlamentu Gordanom Jandrokovičom.

Nasledovali tak príklad slovinských štátnych činiteľov, ktorí na čele s prezidentom a premiérom urobili podobné gesto už minulý týždeň. Rovnako tak sa minulý týždeň nechali vakcínou od firmy AstraZeneca zaočkovať aj premiéri Francúzska a Spojeného kráľovstva Jean Castex a Boris Johnson.

„Dúfam, že týmto odkazom ovplyvňujeme ostatných, aby nasledovali náš príklad a dali sa zaočkovať, aby sme dokázali poraziť pandémiu a vrátiť sa do normálneho života,“ povedal chorvátsky minister zdravotníctva.

Chorvátsky prezident Zoran Milanović sa nechal očkovať už v januári. Všetci traja v stredu očkovaní čelní predstavitelia Chorvátska na jeseň prekonali covid, prvú vlnu „demonštratívneho“ očkovania preto museli vynechať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet