Na hlavný obsah

V etiópskom Tigraji zadržali vojaci viacerých pracovníkov médií

Tí mali mať po novom povolený vstup do regiónu.

V etiópskom Tigraji zadržali vojaci viacerých pracovníkov médií
Nepokoje v etiópskom Tigraji. Foto: SITA/AP

Etiópska armáda zadržala v štáte Tigraj, kde vlani na jeseň vypukol ozbrojený konflikt, spravodajcu britskej televíznej stanice BBC, ako aj prekladateľov dvoch ďalších zahraničných médií. Informovala o tom v utorok (2. 3.) agentúra DPA.

Podľa očitých svedkov zadržali reportéra Girmaya Gebrua uniformovaní príslušníci etiópskych ozbrojených zložiek v regionálnej metropole Mekelle, uviedla spoločnosť BBC, ktorá v tejto súvislosti tlmočila svoje znepokojenie príslušným etiópskym orgánom. Počas uplynulého víkendu zadržali aj prekladateľa francúzskej agentúry AFP a ďalšieho tlmočníka pracujúceho pre noviny Financial Times (FT), uviedol tento britský denník.

„Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zabezpečili oslobodenie prekladateľov Alulu Akalu (FT) a Fitsuma Berhaneho (AFP), ktorí boli zadržaní počas vládou schválenej pracovnej cesty v Mekelle,“ uvádza sa vo vyhlásení FT. Tieto správy prichádzajú len niekoľko dní po tom, čo úrad etiópskeho premiéra Abiya Ahmeda oznámil, že do regiónu Tigraj už majú povolený vstup pracovníci médií, pripomína DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet