Na hlavný obsah

V Lenzerheide zrušili super G. Vlhová je čoraz bližšie k celkovému triumfu

Švajčiarske stredisko zahalila hmla.

V Lenzerheide zrušili super G. Vlhová je čoraz bližšie k celkovému triumfu
Snežný pluh odhrabáva sneh vo švajčiarskom Lenzerheide. Foto: TASR/AP

Pre komplikácie s počasím zrušili štvrtkový (18. 3.) superobrovský slalom na finálovom podujatí Svetového pohára. Jury vo švajčiarskom Lenzerheide oznámila toto rozhodnutie krátko po 11.00 h. Informuje o tom oficiálny web Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Organizátori ešte o deň skôr v stredu (17. 3.) zrušili aj druhú kĺzavú disciplínu zjazd – tiež pre zlé podmienky. Do konca sezóny tak ostáva odjazdiť sobotný (20. 3.) slalom a nedeľný (21. 3.) obrovský slalom.

Zlý stav od rána

V Lenzerheide sa od rána usadila hmla a organizátori naďalej pracovali na úprave svahu, kde v noci opäť napadol čerstvý sneh. „V noci ho napadlo ešte viac, než sme očakávali. Teraz sa ešte aj vrátila hmla, bude to ďalší náročný deň. V tejto chvíli sa nedá súťažiť,“ citovala agentúra APA riaditeľa mužských pretekov Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Markusa Waldnera ešte pred zrušením pretekov.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová pre RTVS ešte pred 11.00 h skonštatovala, že to nevyzerá vôbec dobre, pretože na trati je veľká hmla. „Je ťažké urobiť si prehliadku, pretože bolo vidno tak na jednu bránu. Uvidíme, či to ustúpi alebo sa to bude držať,“ zhodnotila.

Veľký glóbus je blízko

Vlhová sa takto priblížila na krôčik k historickému zisku veľkého krištáľového glóbusu celkovej víťazky SP, pred záverečnými dvoma súťažami má pred Larou Gutovou-Behramiovou naďalej náskok 96 bodov. Švajčiarka už má istý malý glóbus. V hodnotení disciplíny medzi mužmi získal malý glóbus Rakúšan Vincent Kriechmayr, ktorý vyhral o 83 bodov pred Švajčiarom Marcom Odermattom.

„Pre mňa je len dobré, že sa nesúťažilo, lebo Lara je lepšia v týchto rýchlostných disciplínach. Nechcem to však takto riešiť, keby sa išlo, bojovala by som, keď nie, zlepšilo mi to pozíciu,“ povedala 25-ročná Slovenka pre RTVS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport