Na hlavný obsah

V marci mali doraziť ďalšie dávky Sputnika V, rezort o nich mlčí

Na Slovensko malo prísť 200 000 nových dávok vakcín.

V marci mali doraziť ďalšie dávky Sputnika V, rezort o nich mlčí
Ruské vakcíny Sputnik V na košickom letisku v marci 2021. Foto: SITA

V marci mala na Slovensko doraziť ďalšia dodávka ruskej vakcíny Sputnik V, zatiaľ nie je jasné, či už prišla. Rezort zdravotníctva sa nechce k dodávkam vyjadrovať. „Ministerstvo zdravotníctva bude informovať o ďalšom postupe v nadväznosti na to, ako sa oboznámi so závermi Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv,“ odpovedala na otázky hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Ministerstvo na svojich pravidelných tlačových konferenciách tri týždne po sebe informovalo, že je aktuálne dodaných 200 000 vakcín Sputnik V, ďalších 200 000 malo prísť v marci. Počas poslednej tlačovej konferencie k aktuálnej epidemickej situácii rezort informoval o dodávkach ostatných vakcín, k ruskej vakcíne sa však už nevyjadroval.

Minister financií poverený riadením ministerstva zdravotníctva Eduard Heger (OĽANO) v piatok (26. 3.) uviedol, že laboratórne výsledky ruskej vakcíny Sputnik V by mohli byť známe budúci týždeň. Viac sa však k ruskej vakcíne nevyjadroval, rezort chce výsledky prezentovať na samostatnej tlačovej konferencii.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) na začiatku mesiaca informoval, že v priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov príde na Slovensko milión vakcín, teda pre pol milióna ľudí. Ako ďalej uviedol na tlačovej konferencii na Letisku Košice, následne v máji a júni má prísť ďalší milión vakcín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko