Na hlavný obsah

Veľkonočné bohoslužby v exteriéri? Poslanci odobrili procedurálny návrh Tarabu

Zákonodarca ho odôvodnil pekným počasím.

Veľkonočné bohoslužby v exteriéri? Poslanci odobrili procedurálny návrh Tarabu
Bohoslužba v exteriéri. Foto: TASR/AP

Parlament v stredu (31. 3.) vyzval vládu na urýchlené prijatie opatrení, na základe ktorých by sa mali umožniť bohoslužby počas veľkonočných sviatkov aspoň vo vonkajších priestoroch pri dodržaní minimálnych odstupov a hygienických opatrení.

Vyplýva to z procedurálneho návrhu nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu, ktorý dopoludnia schválilo plénum. Poslanec to odôvodnil pekným počasím.

Tarabov návrh podporilo 71 poslancov zo 133 prítomných, proti boli štyria a zdržali sa 46 zákonodarcovia. Výzvu podporili zväčša opozičníci, ale aj viacerí poslanci Sme rodina a tiež niektorí za klub OĽANO.

„Je to pre mňa nová informácia. Musíme sa pozrieť na jednotlivé procedúry, ale zároveň si uvedomiť závažnosť epidemickej situácie,“ povedal k tomuto návrhu designovaný premiér Eduard Heger (OĽANO) s tým, že podobné nápady musia najprv prejsť diskusiami s konzíliom odborníkov.

Dosluhujúca vláda v stredu schválila rozšírenie výnimiek zo zákazu vychádzania, medzi ktoré by mala patriť od 1. apríla aj návšteva kostola na účel individuálnej duchovnej starostlivosti. Nepôjde teda o klasické bohoslužby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko