Na hlavný obsah

Venujte sa manažovaniu pandémie a nie hádkam, odkazujú koalícii predsedovia samospráv

Zhodli sa na tom na rokovaní.

Venujte sa manažovaniu pandémie a nie hádkam, odkazujú koalícii predsedovia samospráv
Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter počas tlačovej konferecie po skončení stretnutia SK8 v Trnave vo štvrtok 4. marca 2021. Foto: TASR

Predsedovia samosprávnych krajov sa obrátia na vládnu koalíciu s výzvou, aby sa namiesto nezmyselných hádok venovali manažovaniu pandémie a vládnutiu. Po štvrtkovom (4. 3.) rokovaní združenia predsedov samospráv SK8 o tom informoval jeho predseda Jozef Viskupič. Županke a županom sa to podľa neho bez ohľadu na politickú príslušnosť darí.

„Ak máme jeden cieľ, poskytnúť verejnú službu obyvateľom, vieme sa dohodnúť, vieme ťahať za jeden povraz a máme výsledky,“ skonštatoval Viskupič. S iniciatívou prišiel predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter. Politikom podľa Luntera nezostáva nič iné, len odložiť stranícke tričká a spolupracovať na tom, čo potrebujú ľudia. Teda odstraňovať riziko infekcie, ale odstrániť aj politický rozklad spôsobený nezhodami v politickom spektre.

Výzvu podporuje aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Myslím, že výzva je príklad, ako dokážu fungovať župani z rôzneho politického spektra. Máme aj iné názory, ale vždy sme sa snažili ich zblížiť a z tohto fungovania by si mala vziať príklad aj vláda,“ povedal Baška. Dodal, že žijeme v zlej dobe, a preto práve teraz krajina potrebuje skôr stabilitu a nie hádky a hašterenie.

Na snímke zľava prekladateľ do posunkovej reči, predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová, predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka, štátna tajomníčka ministerstva dopravy Katarína Bruncková, predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský, podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja Alžbeta Ožvaldová a predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška po skončení stretnutia SK8 v Trnave vo štvrtok 4. marca 2021.Foto: TASR
Foto: TASR

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko