Na hlavný obsah

Vlhová reaguje na kritiku Magoniho: Rozpory sme vedeli využiť na posilnenie tímu

Cez médiá sa vyjadrovať nechce.

Vlhová reaguje na kritiku Magoniho: Rozpory sme vedeli využiť na posilnenie tímu
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počúva svojho trénera Livia Magoniho. Foto: TASR

Petra Vlhová sa rozhodla bližšie nekomentovať tvrdú kritiku jej trénera Liivia Magoniho v talianskych médiách, ktorá sa dostala aj na Slovensko. Čerstvá držiteľka veľkého krištáľového glóbusu pre najlepšiu zjazdárku sezóny 2020/2021 v statuse na sociálnej sieti napísala, že sa „nezníži k tomu, aby komentovala túto kritiku bez toho, aby sa o tom všetci navzájom neporozprávali a nevyjasnili si tak svoje postoje.“

Kráľovná svahov podotkla, že naplnením sna o veľkom glóbuse dosiahla v kariére prelom, ktorý pre ňu znamená aj potlačenie pochybností o tom, či môže dlhodobo konkurovať úplne najlepším a plniť si svoje ďalšie športové sny. „Som šťastná z tohto obrovského úspechu a hrdá na mojich najbližších, na celý môj Ski Team Vlha. Každý tím, rovnako ako rodina, má svoje vnútorné problémy, a počas sezóny nabitej emóciami ich máme aj my. Vždy sme však naše rozpory a rozličné názory vedeli využiť na posilnenie nášho tímu. A ak by sme to nerobili lepšie ako naši konkurenti, nikdy by sme najvzácnejšiu lyžiarsku trofej nezískali. A tak ako vždy doteraz, nebudeme interné záležitosti a vnútornú stratégiu nášho tímu riešiť cez médiá,“ uviedla Vlhová.

Magoni pre Corriere della Sera okrem iného povedal, že Vlhová sa podľa neho už nebude v kariére ďalej zlepšovať, lebo na to nemá DNA a zatiaľ čo niektoré jej talianske súperky prirovnal k diamantom, o nej sa vyjadril ako o obyčajnom „železe“ a prirovnal ju k srnke, ktorá utečie, keď sa k nej niekto priblíži. „Problémom nie je ona, ale jej okolie. Ak sa zasnúbite s Petrou, tak sa zasnúbite s celou jej rodinou,” pokračoval Magoni. Tiež povedal, že by po veľkom míľniku bolo na čase rozlúčiť sa, no vnímal by to ako zradu voči niektorým a rozhodne sa až onedlho.

Slovenská lyžiarka a Livio Magoni spolupracujú už päť rokov a počas tohto mimoriadne plodného obdobia spolu získali medailový komplet na majstrovstvách sveta v Aare 2019 a ďalšie dva strieborné kovy na nedávnom svetovom šampionáte v Cortine d’Ampezzo. Vo Svetovom pohári spolu vybojovali 19 víťazstiev a okrem čerstvo získaného veľkého glóbusu za celkový triumf v sezóne 2020/2021 vlani ambiciózna 25-ročná Liptáčka získala dva malé glóbusy za slalom a paralelné disciplíny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport