Na hlavný obsah

Vlhová v Jasnej druhá. Víťazstvo spred piatich rokov zopakovala Shiffrinová

Slovenská lyžiarka bojovala o víťazstvo.

Vlhová v Jasnej druhá. Víťazstvo spred piatich rokov zopakovala Shiffrinová
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati počas 1. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila druhá v slalome Svetového pohára v Jasnej. V sobotňajšej súťaži nestačila iba na víťaznú Američanku Mikaelu Shiffrinovú, za ktorou zaostala o 34 stotín sekundy. Tretie miesto obsadila Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,52).

Vlhová viedla po prvom kole s náskokom 27 stotín pred Shiffrinovou, v tom druhom si poradie vymenili. Dvadsaťpäťročná Slovenka si však udržala pozíciu na čele priebežného hodnotenia disciplíny, pred Shiffrinovou vedie o 45 bodov. Navyše skresala manko na líderku celkového poradia SP Laru Gutovú-Behramiovú, za Švajčiarkou zaostáva už iba o 107 bodov.

„Moje prvé pódium v Jasnej, teším sa z toho. Dala som do toho všetko, možno aj 120%. Bol to boj v druhej jazde, urobila som tam drobné chyby. Mikaela však bola dnes lepšia. Robila som, čo som mohla, ale nestačilo to na víťazstvo. Mrzí ma to, ale stále som v hre,“ uviedla Petra Vlhová v prvej reakcii pre RTVS. „Veľmi sa teším, že tu dnes so mnou mohla byť moja rodina, lebo doteraz boli celú sezónu len pred obrazovkou. Zároveň ma mrzí, že tu nemohlo byť viac fanúšikov, preto verím, že sa ešte dočkám pretekov v Jasnej aj s fanúšikmi,“ doplnila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport