Na hlavný obsah

Veľké víťazstvo. Vlhová senzačne ovládla obrovský slalom v Jasnej

V tejto disciplíne sa raduje po viac ako roku.

Veľké víťazstvo. Vlhová senzačne ovládla obrovský slalom v Jasnej
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová pózuje na pódiu s trofejou po víťazstve v obrovskom slalome. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa stala víťazkou obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej. V nedeľňajšej (7. 3.) súťaži odsunula o 16 stotín na druhú priečku Novozélanďanku Alice Robinsonovú, tretia skončila Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,37). Talianka Marta Bassinová obsadila štvrté miesto (+0,96), čo jej stačilo, aby v predstihu získala malý krištáľový glóbus.

Vlhová si pripísala na konto 19. triumf v SP, z toho piaty v „obráku“. V tejto disciplíne zaknihovala prvé víťazstvo v sezóne, predtým v obrovskom slalome naposledy triumfovala v januári 2020 v talianskom Sestriere.

Úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová skončila deviata a získala len 29 bodov do hodnotenia Svetového pohára. Na jej výkone sa podpísala veľká chyba v prvom kole, ktoré dokončila až na 14. mieste. Vlhová vďaka 100-bodovému zásahu výrazne skresala z jej náskoku na čele bojov o veľký glóbus zo 107 na 36 bodov.

„Úprimne neviem, či som mala niekedy také veľké emócie ako dnes. Veľmi som sa trápila v obrovskom slalome, ale taký týždeň a pol dozadu sme vymenili lyže za ľahšie a začala som viac cítiť istotu v ‚obráku‘. Na tréningu v Jasnej som už lyžovala celkom fajn, ale veľmi som neverila, že môžem dnes zvíťaziť. Dala som však do toho všetko, išla som na maximum. Keď som videla, že Mikaela stráca čoraz viac a v cieli je za mnou, začala som plakať. Bol to môj sen zvíťaziť v Jasnej a potešiť nielen seba, ale aj všetkých ľudí na Slovensku. Aj po slabších výsledkoch som verila, že príde ten deň, keď začnem v obrovskom slalome lyžovať lepšie, a skutočne aj prišiel,“ skonštatovala Vlhová pre RTVS.

„Petra dnes vyslala jasný signál, že je silná fyzicky aj mentálne. Bola pod veľkým tlakom. Na štart sa postavila nie s tým, že chce získať nejaké body, ale s tým, že chce zvíťaziť. A aj to dokázala. Petra teraz je jednoznačne na koni v boji o veľký glóbus s Larou Gutovou-Behramiovou. Po tomto výkone je určite na dobrej ceste,“ pochválila svoju krajanku niekdajšia skvelá slalomárka Veronika Velez-Zuzulová v štúdiu RTVS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport