Na hlavný obsah

Vyšetrovateľ žiada väzbu pre obvineného Vladimíra Pčolinského

Šéf informačnej služby sa necíti byť vinný.

Vyšetrovateľ žiada väzbu pre obvineného Vladimíra Pčolinského
Na snímke bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský. Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v piatok (12. 3.) obdržal podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby obvineného riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského. O tom, či návrh vyšetrovateľa podá na súd, prokurátor rozhodne po preštudovaní vyšetrovacieho spisu, informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

V prípade, že by prokurátor rozhodol o podaní návrhu na väzobné stíhanie, rozhodoval by o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku na záver víkendu. „V súvislosti s medializovanými správami týkajúcimi sa uplatňovania práv obvineného je nutné skonštatovať, že vo všeobecnosti platí, že obvinený má právo sa vyjadriť ku všetkým skutočnostiam, ktoré sa mu kladú za vinu, a toto nie je obmedzené ani predmetom ochrany utajovaných skutočností,“ uviedla ďalej hovorkyňa GP SR.

Po štvrtkovom (11. 3.) výsluchu šéfa SIS jeho obhajkyňa Eva Mišíková v uviedla, že Vladimír Pčolinský sa necíti byť vinný a ak bude jeho argumentácia podložená dôkazmi, malo by sa to preukázať. Dodala, že keďže jej klient zatiaľ nebol pozbavený mlčanlivosti, vypovedal len o skutočnostiach, ktoré nie sú utajované. Povedala, že v jeho prípade nie sú žiadne dôvody na väzobné stíhanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko