Na hlavný obsah

Washington s Chárom a Pánikom zdolal New Jersey, hviezdou noci bol Zibanejad

Slováci v zápasoch neskórovali.

Washington s Chárom a Pánikom zdolal New Jersey, hviezdou noci bol Zibanejad
Hokejista New Yorku Islanders Anthony Beauvillier sa teší po strelení víťazného gólu v predĺžení zápasu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - New York Islanders. Foto: TASR/AP

Švédsky hokejista Mika Zibanejad zopakoval kúsok spred týždňa a druhýkrát v sezóne zaznamenal v zápase NHL proti Philadelphii šesť kanadských bodov za tri góly a tri asistencie. Režíroval nimi triumf New Yorku Rangers na ľade Flyers 8:3. Stal sa prvým hráčom v histórii profiligy, ktorý v dvoch stretnutiach po sebe proti tomu istému súperovi nazbieral šesť bodov. V noci na piatok (26. 3.) zažiaril aj útočník Nashvillu Rocco Grimaldi, ktorý štyrmi gólmi zariadil výhru 7:1 nad Detroitom.

Zibanejad sa 18. marca podieľal tromi gólmi a tromi asistenciami na vysokom víťazstve „jazdcov“ 9:0 nad Philadelphiou, o osem dní neskôr dosiahol proti Flyers navlas rovnakú bilanciu. Od 14. do 23. minúty strelil čistý hetrik. Sekundoval mu Adam Fox s piatimi asistenciami, Ryan Strome si pripísal gól a asistenciu, dvakrát skóroval Pavel Bučnevič. Rangers už v tabuľke Východnej divízie bodovo dostihli súpera, posunuli sa na piatu priečku, Philadelphia je šiesta.

Kríza Buffala sa prehlbuje

Pittsburgh aj zásluhou troch asistencií kapitána Sidneyho Crosbyho zdolal trápiace sa Buffalo 4:0. Crosby dosiahol 1 300. bod v profiligovej kariére, podarilo sa mu to v 1017. zápase v základnej časti, čím sa stal ôsmym najrýchlejším hráčom histórie, ktorý dosiahol tento míľnik. Kríza Buffala sa ďalej prehlbuje, prehralo už 16. zápas v sérii.

Boston podľahol doma New Yorku Islanders 3:4 po predlžení. V bránke Bruins začal Fín Tuukka Rask, ktorý však utrpel zranenie v hornej časti tela a od druhej tretiny ho za stavu 2:0 nahradil Slovák Jaroslav Halák. Ten inkasoval štyri góly, vykryl 17 z 21 striel.

Washington so Zdenom Chárom a Richardom Pánikom zvíťazil doma nad New Jersey 4:3. Dallas prvýkrát od vlaňajšieho finále play off zdolal Tampu, pri víťazstve Stars 4:3 chýbali Slováci. Obranca „bleskov“ Erik Černák totiž nehral pre zranenie v dolnej časti tela a jeho krajan Andrej Sekera nenastúpil za Dallas z rodinných dôvodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport