Na hlavný obsah

Žreb Európskej ligy: Slavia Praha opäť na Britských ostrovoch, vyzve Arsenal

Ajax Amsterdam bude čeliť rímskemu AS.

Žreb Európskej ligy: Slavia Praha opäť na Britských ostrovoch, vyzve Arsenal
Na snímke trofej pre víťaza Európskej ligy. Foto: TASR/AP

České prekvapenie Slavia Praha v kádri so Slovákom Jakubom Hromadom sa vo štvrťfinále Európskej ligy 2020/2021 stretne s londýnskym Arsenalom. Rozhodol o tom piatkový (19. 3.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Ďalšie dvojice vytvorili FC Granada – Manchester United, Ajax Amsterdam – AS Rím a GNK Dinamo Záhreb – FC Villarreal.

„Zošívaní“ sa opäť predstavia na Britských ostrovoch, v šestnásťfinále vyradili Leicester City a v osemfinále Glasgow Rangers. Účasť v elitnej osmičke si zabezpečili kluby zo šiestich krajín. Španielsko zastupovalo duo Villarreal a nováčik v tejto fáze Granada, resp. Anglicko dvojica Manchester United – Arsenal Londýn. Česko reprezentoval majster Slavia Praha, Holandsko Ajax Amsterdam, Chorvátsko Dinamo Záhreb a Taliansko AS Rím. V minulosti EL vyhrali len Ajax (1992) a Manchester United (2017).

Bezprostredne po žrebe štvrťfinále sa uskutočnil aj los semifinále a z administratívnych dôvodov aj žreb domáceho tímu pre finále. Ak by Slavia napodobnila rok 1996 a prenikla do elitného kvarteta, čelila by tam postupujúcemu z dua GNK Dinamo Záhreb/FC Villarreal.

Pri žrebe už neboli nasadené mužstvá a mohli sa stretnúť kluby z rovnakej krajiny. Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe 8. apríla, odvety následne o týždeň 15. apríla. Finále je na programe 26. mája v Gdansku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport