Na hlavný obsah

Bratislava pomôže s registráciou na očkovanie tým, ktorí to najviac potrebujú

Hlavné mesto zriadilo špeciálnu linku.

Bratislava pomôže s registráciou na očkovanie tým, ktorí to najviac potrebujú
Na snímke doprava na Moste SNP, vľavo Bratislavský hrad, uprostred vyhliadková veža UFO a vpravo Dóm sv. Martina v Bratislave Foto: TASR

Keďže elektronické registrovanie na očkovanie môže byť pre starších ľudí alebo takých, ktorí nemajú prístup na internet komplikované, hlavné mesto Bratislava spúšťa bezplatnú Linku očkovacej podpory. Chce tak pomôcť k tomu, aby mohli podstúpiť očkovanie čím skôr, informovala v piatok (16. 4.) hovorkyňa magistrátu hlavného mesta Katarína Rajčanová.

V Bratislavskom kraji je podľa údajov ministerstva zdravotníctva zaočkovaných prvou dávkou už 26,86 % ľudí. Primátor Bratislavy Matúš Vallo zdôraznil, že mesto očkovanie podporuje a vyzval najmä starších, aby sa naň registrovali. „Osobne som sa už tiež zaregistroval do čakárne a súčasne apelujem aj na všetkých Bratislavčanov a Bratislavčanky bez rozdielu veku, ale najmä na seniorov a seniorky, prosím, registrujte sa a dajte sa zaočkovať čo najskôr,“ vyhlásil Vallo. Ubezpečil, že mesto robí všetko pre to, aby pomohlo v praktických veciach aj v podpore očkovania.

„Očkovanie je najúčinnejší spôsob, ako dokážeme poraziť vírus COVID-19, chrániť zdravie a životy a postupne sa vrátiť k normálnemu životu a stretnutiam s našimi blízkymi,“ dodala Rajčanová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny