Na hlavný obsah

Bývalý člen Za ľudí Valášek vstúpil do Progresívneho Slovenska

Koalíciu opustil po nákupe Sputniku.

Bývalý člen Za ľudí Valášek vstúpil do Progresívneho Slovenska
Na snímke zľava poslanec Európskeho parlamentu Michal Šimečka (PS), nezaradený poslanec Národnej rady SR Tomáš Valášek a predsedníčka hnutia PS Irena Bihariová. Foto: SITA

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a bývalý člen strany Za ľudí Tomáš Valášek vstupuje do mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko (PS). Informoval o tom na piatkovej (9. 4.) tlačovej konferencii s predsedníčkou strany Irenou Bihariovou.

„Keď som odchádzal z koalície, povedal som veľmi jasne, že neodchádzam z politiky. Medzi mimoparlamentnými stranami nemám bližšieho politického partnera ako Progresívne Slovensko, preto to bolo jednoduché rozhodovanie,“ uviedol.

Valášek opustil Stranu Za ľudí aj vládnu koalíciu po nákupe ruskej vakcíny Sputnik V, keď prepukla aj koaličná kríza. Na piatkovej tlačovej konferencii opätovne kritizoval bývalého premiéra Igora Matoviča a jeho štvrtkovú (8. 4.) cestu do Moskvy, kde sa mal stretnúť s riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrievom a rokovať o vakcínach.

„Aj za normálnych okolností by takáto cesta bola čudesná, o to dnes, keď na hraniciach s Ukrajinou je zhromaždených najviac ruských vojakov od intervencie v roku 2014, vyše 100 000 vojakov,“ pripomenul Valášek. „Bude to vnímané aj ako návšteva vysokopostaveného člena EÚ a NATO, umožnil Rusku zneužiť to na propagačné účely. Bola to chyba,“ povedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko