Na hlavný obsah

Černák asistoval, Ovečkin sa priblížil k legendárnemu Dionneovi

Sekera nenastúpil za Stars pre zranenie v dolnej časti tela.

Černák asistoval, Ovečkin sa priblížil k legendárnemu Dionneovi
Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový obranca Erik Černák si pripísal v zámorskej NHL asistenciu, jeho Tampa Bay však prehrala v noci na stredu (14. 4.) na ľade Nashvillu hladko 2:7. Viktor Arvidsson sa na víťazstve podieľal dvomi gólmi a asistenciou, tri body zaznamenal v domácom tíme aj Roman Josi (1+2). Predators si poistili štvrtú postupovú priečku v Centrálnej divízii, Tampa je druhá.

V ďalšom nočnom zápase Washington so slovenským zadákom Zdenom Chárom zvíťazil nad Philadelphiou jednozančne 6:1. Vydarený debut v drese Capitals zažil Anthony Mantha. Dvadsaťšesťročný krídelník, ktorého Washington získal tesne pred uzávierkou transakcií z Detroitu výmenou za Jakuba Vránu a Richarda Pánika, sa pod výhru podpísal gólom a asistenciou.

Skóroval aj kapitán „Caps“ Alexander Ovečkin, bol to pre neho 728. gól v profiligovej kariére a už iba tri mu chýbajú, aby sa na piatom mieste historickej tabuľky strelcov vyrovnal legendárnemu Marcelovi Dionneovi.

Dallas bojujúci o play off podľahol Floride 2:3 po predĺžení, slovenský zadák Andrej Sekera nenastúpil za Stars pre zranenie v dolnej časti tela. Boston – aj s novou posilou Taylorom Hallom – si poradil s Buffalom 3:2 po samostatných nájazdoch. Slovenský brankár Jaroslav Halák stále nie je Bruins k dispozícii v súvislosti s COVID-19 protokolom, po pozitívnom teste vynechal už šiesty zápas za sebou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport