Na hlavný obsah

Cesty Vlhovej a Magoniho sa rozchádzajú, lyžiarka s trénerom ukončila spoluprácu

Pod jeho vedením lyžovala päť rokov.

Cesty Vlhovej a Magoniho sa rozchádzajú, lyžiarka s trénerom ukončila spoluprácu
Na snímke vľavo tréner Livo Magoni gratuluje slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej (vpravo) k víťazstvu a v obrovskom slalome Svetového pohára 1. februára 2019 v Maribore. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová po piatich rokoch ukončuje spoluprácu so svojím trénerom Liviom Magonim. „Bola to dlhá a náročná cesta za tým, čo sme si všetci tak neskutočne želali,“ oznámila čerstvá držiteľka veľkého krištáľového glóbusu v utorok (6. 4.) na sociálnej sieti.

Lyžiarka svojmu trénerovi vyjadrila vďaku za čas, energiu, perfekcionizmus a „nádej, ktorú si do mňa neustále vkladal“. „Jedny dvere sa zatvárajú, tisíc ďalších sa otvára a my si musíme iba správne vybrať. No tentokrát každý tie svoje,“ uviedla.

„Veľa sme toho obetovali, ale dosiahli sme náš cieľ. Som hrdý na to, že sa nám podarilo vybudovať profesionálny tím a že som sa od jeho členov mohol veľa naučiť,“ uviedol k ukončeniu spolupráce Magoni s tým, že to bolo pre neho päť krásnych a neuveriteľných rokov, ktoré rýchlo ubehli

„Livio odviedol s Peťou skvelú prácu a absolútne naplnil predsavzatia, ktoré sme si spoločne stanovili. Veľmi si ho vážim s chcem sa mu poďakovať za jeho inšpirujúcu profesionalitu, ktorou ovplyvnil naše životy. Som presvedčený, že na základoch, ktoré sa nám spoločne podarilo vybudovať, vystaviame aj ďalší rast všetkých členov nášho Ski Team Vlha,“ dodal otec lyžiarky Igor Vlha.

Odchádzajúci tréner sa poďakoval aj slovenským fanúšikom a zároveň sa ospravedlnil za svoje chyby, ktoré počas týchto rokov urobil. „Zaručujem vám, že som do toho vložil a dal všetko, čo som mal,“ podotkol.

Magoni trénoval Vlhovú od roku 2016. V sezóne 2019/2020 získala pod jeho vedením malé glóbusy za slalom a paralelné disciplíny. Na MS vybojovala v individuálnych súťažiach päť medailí. V sezóne 2020/2021 ju taliansky kouč doviedol k zisku veľkého glóbusu pre celkovú víťazku Svetového pohára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport