Na hlavný obsah

Chorvátska polícia zhabala v meste Ploče pol tony kokaínu

Hodnotu zásielky na čiernom trhu odhadujú na 57 miliónov eru.

Chorvátska polícia zhabala v meste Ploče pol tony kokaínu
Kukláči stoja okolo stola, na ktorom sú balíčky kokaínu počas tlačovej konferencie v budove sídla policajného prezídia v Dubrovníku v stredu 14. apríla 2021. Foto: TASR/AP

Viac než pol tony kokaínu objavila a zhabala chorvátska polícia v prístavnom meste Ploče na pobreží Jadranského mora. Kontraband bol ukrytý v debnách s ovocím, informovala v stredu (14. 4.) tlačová agentúra AP.

Podľa miestnych médií ide o jeden z najväčších nálezov narkotík v Chorvátsku. Polícia ho vypátrala pomocou špeciálne vycvičených psov pred dvoma týždňami. V spolupráci s colnými úradmi objavila 575 kilogramov kokaínu počas náhodnej obhliadky kontajnerov, ktoré dorazili do prístavu z Južnej Ameriky. Komu bola zásielka adresovaná, sa zatiaľ nevie. V súvislosti s prípadom dosiaľ nikoho nezatkli.

Polícia odhaduje hodnotu zhabaných drog na čiernom trhu na vyše 57 miliónov eur. V súvislosti s nálezom prebieha medzinárodné vyšetrovanie, úrady preto médiám neposkytli ďalšie informácie. Chorvátska polícia tvrdí, že zásielka smerovala do iných okolitých krajín.

Mesto Ploče sa nachádza neďaleko hlavnej turistickej destinácie Dubrovník.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet