Na hlavný obsah

Diaľnica D2 bude do konca septembra čiastočne uzatvorená

Dôvodom je oprava dvoch mostov v regióne Záhoria.

Diaľnica D2 bude do konca septembra čiastočne uzatvorená
Vo všetkých krajoch Slovenska v roku 2021 pokračujú prípravy na rekonštrukciu mostov, mnohé opravy sa už začali. Na snímke nadjazd M3844 nad diaľnicou D2 za obcou Veľké Leváre v okrese Malacky v stavebno-technickom stave VI. stupňa (veľmi zlý). Foto: TASR

Pre opravu dvoch mostov bude od stredy 7. apríla do 29. septembra čiastočne uzavretá diaľnica D2 v úseku medzi križovatkami Kúty a Malacky. Na sociálnej sieti o tom informovala krajská bratislavská polícia.

„Dôvodom čiastočnej uzávierky je oprava mostov (Most ev.č. D2-079 a D2-080 Rudava). Mosty ev.č. D2-079 a D2-080 sa nachádzajú na diaľnici D2 v km 20,800 a 20,860 v úseku medzi križovatkami Kúty a Malacky,“ informovali policajti na sociálnej sieti.

Stavebné práce budú realizované v troch etapách. Počas prvej etapy, ktorá bude trvať tri týždne, bude doprava na diaľnici D2 medzi kilometrami 20,6 a 21 vedená v oboch smeroch vo vonkajších jazdných pruhoch.

Počas druhej etapy je naplánovaná oprava pravých mostov smerom do Malaciek. Počas 11 týždňov bude doprava vedená v ľavom jazdnom páse.Tretia etapa by mala trvať tiež 11 týždňov. Počas nej chcú opraviť pravé mosty smerom do Českej republiky. Doprava bude vedená v pravom jazdnom páse.

„Žiadame vodičov o dodržiavanie bezpečnosti cestnej premávky, rešpektovanie dopravného značenia a pokynov zamestnancov Národnej diaľničnej spoločnosti a príslušníkov Policajného zboru,“ vyzvala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny