Na hlavný obsah

Do finále hokejovej ligy sa prebojoval Poprad, Michalovce v sérii zdolal 4:2

O titul sa pobije so Zvolenom.

Do finále hokejovej ligy sa prebojoval Poprad, Michalovce v sérii zdolal 4:2
Na snímke radosť hráčov Popradu po druhom góle. Foto: TASR

Hokejisti HK Poprad sa stali druhými finalistami Kaufland play off Tipos extraligy. V šiestom semifinálovom zápase zdolali HK Dukla Ingema Michalovce 3:1 a v celej sérii triumfovali 4:2. Vo finále nastúpia proti HKM Zvolen, ktorý vyradil HC Slovan Bratislava 4:1.

Na prvý gól sa v Poprade čakalo do 15. minúty. Hostia chybovali v rozohrávke. V strednom pásme zachytil puk Brejčák. Posunul ho na modrú čiaru Mešárovi, ktorý spravil štyri rýchle kroky a vystrelil pomedzi betóny Tomeka  – 1:0. Do konca prvej tretiny sa domácim vedenie nepodarilo navýšiť.

Aj druhé dejstvo bolo z oboch strán vyrovnané. Dvojgólové vedenie zariadil pre Poprad obranca Kramár, keď po Handlovského prihrávke spoza bránky našiel voľné mieste medzi pri pravej žrdi michalovskej bránky. Následne sa nešetrným zákrokom na domáceho kapitána Svitanu prezentoval Mudrák. Jeho zákrok ostal bez povšimnutia rozhodcov. Svitana v zápase skončil.

Hostia čakali na kontaktný gól do 54. minúty. Mudrákovu strelu od modrej tečoval tesne pred Vošvrdom Suja a hosťom tak vykresal iskru nádeje na výsledkový obrat. Dve minúty pred koncom riadnej hracej doby odvolali Michalovce z hry brankára. Cez celé klzisko potvrdil postup Popradu do finále v 59. minúte Dalhuisen a na domácej lavičke prepukli oslavy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport