Na hlavný obsah

Futsalisti dosiahli historický úspech, predstavia sa na majstrovstvách Európy

V Moldavsku vyhrali 4:0.

Futsalisti dosiahli historický úspech, predstavia sa na majstrovstvách Európy
Na snímke radosť hráčov Slovenska. Foto: TASR

Slovenská futsalová reprezentácia si prvýkrát v histórii zahrá na európskom šampionáte. Priamy postup z druhého miesta 3. kvalifikačnej skupiny si zaistila utorkovým (13. 4.) víťazstvom 4:0 na palubovke Moldavska. V Ciorescu strelil dva góly hostí Gabriel Rick, o ďalšie zásahy sa postarali Dušan Rafaj a Martin Směřička.

„Pocity sú úžasné, prvýkrát ideme na EURO. Splnili sme hlavný cieľ, ktorým bol postup. Všetci hráči si zaslúžia veľkú poklonu. Dovolíme im osláviť tento úspech, pretože si to za celý kvalifikačný cyklus a predvedené výkony zaslúžia,“ tešil sa po postupe tréner SR Marián Berky.

„Píšeme históriu. Bolo vidieť, že tento tím ide od začiatku kvalifikácie za vytúženým cieľom, hoci výsledky spočiatku neboli ideálne. Napokon sme si však postup zaslúžili. Vedeli sme, že dnešný zápas bude najdôležitejší. Pri všetkej úcte k Moldavsku, ak by sme tu nevyhrali, nemali by sme čo robiť na EURO,“ doplnil jeho slová reprezentant Tomáš Drahovský.

Kontinentálny šampionát sa bude konať od 19. januára do 6. februára 2022 v holandských mestách Amsterdam a Groningen. Slovákov čaká na záverečnom turnaji MS, resp. ME premiérové vystúpenie. Víťazom 3. skupiny sa minulý štvrtok (8. 4.) vďaka remíze 1:1 v Leviciach stal Azerbajdžan, ktorý nastúpi v stredu o 17.00 h SELČ v Baku proti Grékom.

Na ME postúpi okrem ôsmich víťazov skupín aj šesť najlepších tímov z druhých miest, medzi ktoré sa so ziskom 11 bodov dostalo aj Slovensko. Dva najhoršie tímy z druhých priečok odohrajú baráž o zostávajúcu šestnástu miestenku (14. až 17. novembra 2021). Holandsko ako organizátor šampionátu má istú účasť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport