Na hlavný obsah

Gröhling o otváraní škôl: Čoskoro by sa mohli otvárať ďalšie ročníky

Závisieť to bude aj od situácie po veľkonočných sviatkoch.

Gröhling o otváraní škôl: Čoskoro by sa mohli otvárať ďalšie ročníky
Prezenčná výučba na základnej škole. Foto: TASR

Ako sa epidemická situácia na Slovensku zlepšuje, prechod z celoslovenského na regionálny covidový automat je čoraz reálnejší. S tým súvisí aj umožnenie otvárania ďalších ročníkov v školách. Skonštatoval to v sobotu (3. 4.) minister školstva Branislav Gröhling (SaS), ktorý apeluje na dodržiavanie hygienických opatrení.

Vláda už skôr avizovala, že k uvoľňovaniu opatrení môže dôjsť najskôr po tom, čo klesne počet hospitalizovaných pacientov s covidom pod hranicu 3 000 – to sa týka aj možného otvárania škôl. Aktuálne je v nemocniciach 2 776 pacientov so spomenutým ochorením alebo podozrením naň (údaj k sobote, pozn.).

„V posledných dňoch sme (predstavitelia ministerstva školstva) komunikovali s novým premiérom aj s epidemiologickým tímom. Situácia vyzerá priaznivo a ak sa podarí udržať tento trend aj po Veľkej noci, mohol by sa v nasledujúcich týždňoch covidový automat prepnúť na regionálnu úroveň, čo by znamenalo otváranie ďalších ročníkov,“ poznamenal Gröhling.

Vývoj situácie bude podľa neho závisieť hlavne od toho, ako krajina zvládne veľkonočné sviatky. „Chcel by som preto vás všetkých veľmi pekne poprosiť, aby sme boli cez Veľkú noc čo najzodpovednejší́ a aby sme sa snažili znížiť akékoľvek riziko nákazy. Čím budeme všetci zodpovednejší, tým rýchlejšie bude možné vrátiť ďalšie ročníky a stupne späť do škôl v jednotlivých okresoch,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko