Na hlavný obsah

Halák inkasoval päťkrát, jeho Boston sa však po prestrelke tešil z výhry

Marchand vsietil hetrik.

Halák inkasoval päťkrát, jeho Boston sa však po prestrelke tešil z výhry
Slovenský brankár v drese Bostonu Jaroslav Halák a útočník Pittsburghu Sidney Crosby. Foto: SITA/AP

Hokejisti Dallasu Stars zdolali v noci na nedeľu (4. 4.) domácu Carolinu Hurricanes 3:2 a dosiahli prvé víťazstvo nad týmto súperom v tejto sezóne NHL. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral v drese hostí 12:21 minúty a pripísal si jeden hit.

Montreal podľahol na svojom ľade Ottawe 3:6. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral za domácich 16:43 minúty a mal dva mínusové body. Do streleckej listiny sa nezapísal a ukončil svoju päťzápasovú bodovú sériu. Canadiens prehrali po troch výhrach a nebodovali prvýkrát po šiestich dueloch. Dva góly „senátorov“ strelil Jevgenij Dadonov, jeho krajan Arťom Anisimov zaznamenal tri asistencie.

V gólovej prestrelke zdolali hráči Bostonu Bruins na svojom ľade Pittsburgh 7:5. V bránke domácich sa predstavil Jaroslav Halák, pripísal si 23 zákrokov a tešil sa z deviateho víťazstva v sezóne. Hrdinom „medveďov“ sa stal Brad Marchand, ktorý dosiahol hetrik a pridal aj asistenciu. Dvoma gólmi a asistenciou sa prezentoval David Pastrňák. Skóroval aj jeho krajan David Krejčí a pridal aj asistenciu, ktorá bola jeho 500. v kariére.

 Hráči Tampy Bay doma zvíťazili nad Detroitom 2:1. V zostave „bleskov“ opäť chýbal pre zranenie dolnej časti tela slovenský obranca Erik Černák, ktorý vynechal posledných päť zápasov. Tampa strelila oba góly v prvej tretine, o zásahy sa postarali Ross Colton a Brayden Point.

Colorado Avalanche bodovalo v štrnástom stretnutí za sebou. V noci na nedeľu doma zdolalo St. Louis 2:1 a pripísalo si štvrtý triumf v sérii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport