Na hlavný obsah

Heger definoval piliere vlády, kľúčovým bude podľa neho plán obnovy

V pláne je aj daňová reforma.

Heger definoval piliere vlády, kľúčovým bude podľa neho plán obnovy
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger s programovým vyhlásením vlády a plánom obnovy. Foto: TASR

Piliermi vlády Eduarda Hegera (OĽANO) majú byť boj proti korupcii, návrat k zdravým verejným financiám, podpora rodiny či obnova Slovenska po pandémii. Uviedol to vo štvrtok (29. 4.) predseda vlády Heger pri predstavovaní programového vyhlásenia vlády (PVV).

Pripomenul kroky, ktoré stihla vláda urobiť za ostatný rok. Ako príklad uviedol reformu justície, bezpečnostnú stratégiu, tehotenský príspevok či zrušenie doplatkov za lieky pre vybrané skupiny občanov. „Vyňali sme veci, ktoré sme už naplnili,“ porovnal premiér toto PVV s tým spred roka, ktoré predstavovala vláda Igora Matoviča (OĽANO).

Slovensko podľa neho nedisponuje len PVV, ale akčným plánom, „ako ho premeniť v konkrétne skutky, reformy aj investície“ – plánom obnovy. „Omnoho hutnejší“ dokument podľa neho disponuje všetkými detailmi pre to, aby sa Slovensko pohlo dopredu a je kľúčovým. „Tieto dva dokumenty patria k sebe a nadväzujú na seba,“ podotkol.

Heger tiež uviedol, že vláda plánuje aj daňovú reformu. Jej súčasťou by mohlo byť znižovanie daňovo-odvodového zaťaženia zamestnávateľov na podporu zamestnanosti a tvorbu nových pracovných miest. V tejto súvislosti nevylúčil napríklad zvyšovanie DPH z 20 na 25 %. „Pripúšťam čokoľvek, ale som si istý, že to bude v prospech Slovenska,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko