Na hlavný obsah

Hokejisti Popradu sa stali prvými semifinalistami play-off, Nitra znížila stav série

Tím spod Zobora nadelil Slovanu osem gólov.

Hokejisti Popradu sa stali prvými semifinalistami play-off, Nitra znížila stav série
Na snímke Matej Bača (Detva) a Ivan Višnevskij (Poprad) počas štvrtého štvrťfinálového zápasu Kaufland play off Tipos extraligy medzi HC 07 Detva a HK Poprad v Detve 5. apríla 2021. Foto: TASR

Hokejisti Popradu postúpili do semifinálne Kaufland play-off Tipsport extraligy 2020/2021. V pondelkovom (5. 4.) štvrtom štvrťfinálovom zápase zvíťazili na ľade Detvy 3:1 a v celej sérii triumfovali 4:0. Hráči HK Nitra zdolali Slovan Bratislava vysoko 8:2 a znížili stav série na 1:3.

Rozhodnuté po dvadsiatich minútach

Úvod prvej tretiny štvrtého štvrťfinálového zápasu patril domácim. Prvé šance mali Ľupták a po ňom Magdolen, ale Vošvrda si pripísal prvé dôležité zákroky. Onedlho mohli ísť Detvania do vedenia po šanci Coxa, ktorý ani na dvakrát neuspel. Poprad odpovedal v presilovej hre, najväčšiu šancu počas nej nepremenil Preisinger. V 7. minúte však ušiel Popradčan Mashinter a Lazušinovi nedal šancu – 0:1. Potom mali výhodu presilovky aj domáci a Cox v nej po skrumáži poslal puk do siete – 1:1. Hosťom vrátil vedenie Haščák, keď namieril presne po strele zápästím od modrej čiary. Do konca prvej tretiny sa hostia presadili ešte raz, keď Višnevskij vystrelil od modrej čiary a Zagrapan jemným tečom rozvlnil sieť. Po tomto góle vystriedal Lazušina v bránke domácich Petrík.

V druhej tretine mali najskôr veľké šance Popradčania. Hrali dve presilové hry po sebe, v tej druhej mohli zvýšiť náskok, ale Haščák s Preisingerom nedokázali poslať puk do siete. Potom boli „kamzíci“ nedisciplinovaní, Detvania hrali tri presilovky po sebe a v jednom prípade aj o dvoch hráčov. Vošvrda predviedol niekoľko dobrých zákrokov a v dvoch prípadoch ho zachránila žŕdka.

V tretej tretine to bol už viac boj, hokejovej kvality ubudlo, ale Poprad hral presne to, čo potreboval. Domáci hokejisti sa snažili aspoň skorigovať nepriaznivý stav, ale obrana Popradu stála na pevných nohách a čo cez ňu prešlo, to vyriešil brankár Vošvrda. Detve sa napokon napriek veľkej snahe nepodarilo streliť vytúžený gól ani v záverečnej presilovke, v sérii s Popradom napokon podľahli v najkratšom možnom čase.

V poslednej tetine inkasoval Slovan šesťkrát

Úvodná tretina bola z pohľadu hokejovosti doteraz najlepšou v celej sérii. Skóre sa menilo až štyrikrát v priebehu piatich minút. Nitrania viedli zásluhou Slováka a Fominycha 1:0, respektíve 2:1, ale Matoušek a Maier na opačnej strane dokázali potrestať nedôraz v obrannom pásme Nitry. V prvej dvadsaťminútovke zaujala ešte pästná výmena Vitáloša s Kundrikom, v ktorej mal jasne navrch obranca domácich.

Na snímke radosť hráčov Nitry.Foto: TASR
Foto: TASR

V prostrednej časti mali jasnú prevahu “corgoni”, ktorí však stroskotávali na výborne chytajúcom Parksovi. Nitrania nevyužili viacero prečíslení a v zápase začali ešte viac gradovať emócie. V 35. minúte neudržal nervy na uzde po faule od Ziga domáci Hrnka, ktorý následne čelil v bitke Maierovi. Aj druhý súboj bez rukavíc zvládol lepšie hokejista Nitry, ktorý poslal Maiera na lopatky. Emócie sa vystupňovali aj po siréne, keď sa na ľade strhla hromadná mela, do ktorej sa zapojilo viacero hráčov.

Výsledkom potýčky bola presilovka “belasých”. Paradoxne najväčšiu šancu mal domáci Minárik, ktorého v úniku vychytal Parks. O pár sekúnd už ale gólman Slovana kapituloval. Strelou zblízka ho prekonal druhým gólom v zápase Slovák a odštartoval gólový uragán Nitry. Hostia rýchlostne nestíhali a domáci im v 46. minúte odskočili na dva góly zásluhou Holešinského a na 5:2 zvýšil strelou od modrej čiary Bodák, ktorý vyhnal z brány Parksa. Ani Gudlevskis však nedokázal zastaviť rozbehnutú Nitru a inkasoval hneď dva góly z troch striel. Šiesty gól Nitry strelil Kollár a siedmy pridal Hrnka. Na konečných 8:2 uzavrel Finlay a séria sa za stavu 3:1 pre Slovan sťahuje do Bratislavy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport