Na hlavný obsah

Hokejisti sa zišli pred prípravou na MS. Nováčikovia zabojujú o šancu

Čaká ich viacero bublín.

Hokejisti sa zišli pred prípravou na MS. Nováčikovia zabojujú o šancu
Na snímke tréner Slovenska Craig Ramsay počas prípravy hokejistov SR - archívne foto. Foto: TASR

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay privítal na stredajšom (7. 4.) zraze pri štarte prípravy na MS všetkých deviatich nominovaných hráčov. V prvom dobrovoľnom kempe, ktorý prebehne v uzavretej bubline v Piešťanoch, sa predstavia brankári Denis Godla, Filip Belányi, obrancovia Marek Ďaloga, Martin Bučko, Martin Chovan, Patrik Koch a útočníci Adam Liška, Dávid Buc a Martin Faško-Rudáš.

Kemp ako šanca

Nováčikmi v reprezentačnom A-tíme sú gólman Belányi, útočník Faško-Rudáš z Banskej Bystrice a obranca Bučko z Pardubíc. „Tento kemp je šanca, aby som videl ďalších hráčov, najmä niektorých mladších. Doteraz som mal možnosť sledovať ich iba v televízii, teraz budem môcť s nimi komunikovať a vidieť ich trénovať. Bude dôležité, aby sme sa pritom zabavili,“ povedal na zraze tréner Ramsay.

Na snímke Patrik Koch. FOTO: TASR

O svoj druhý štart na MS chce v príprave zabojovať obranca Vítkovíc Patrik Koch: „Každá pozvánka do reprezentačného mužstva určite poteší. Som rád, že sa budem môcť po dlhšej prestávke znovu dostať na ľad. Verím, že napriek nižšiemu počtu hráčov to bude plnohodnotný kemp. Bol by som veľmi rád, keby som mohol v Rige reprezentovať Slovensko. Mrzí nás, že asi nebudú môcť byť diváci na štadiónoch, ale nič s tým neurobíme.“

Koch: Takúto bublinu som ešte nezažil

Na návrat do národného tímu sa teší Adam Liška, ktorý túto sezónu strávil opäť v klube KHL Severstaľ Čerepovec. „Na tento reprezentačný blok sa veľmi teším. Doma som už tretí týždeň, snažil som sa nejakým spôsobom udržiavať v kondícii, ale predsa je iné trénovať v skupine s ďalšími hráčmi ako trénovať sám. Nemôžem sa dočkať ďalších zápasov,“ povedal pre hockeyslovakia.sk.

„Som rád, že máme takú príležitosť, že si môžeme spoločne zatrénovať. Verím, že tréneri vymyslia taký tréningový plán, aby sme sa pritom zabavili aj spotili,“ dodal účastník MS 2019, ktorý potvrdil, že aj v nasledujúcej sezóne bude obliekať dres Severstaľu.

Na snímke vpravo Adam Liška. FOTO: TASR

Po príchode do Piešťan absolvoval každý hráč test na koronavírus a až do vyhodnotenia výsledku museli byť všetci reprezentanti izolovaní na izbe. V Piešťanoch potom začali spoločne trénovať, bez prítomnosti verejnosti i médií. Hráči budú v kempe do soboty (10. 4.) večera. Rovnako v uzavretých bublinách sa uskutočnia aj ďalšie prípravné kempy.

„Celá sezóna bola ovplyvnená pandémiou, takže asi si už každý hráč na tieto podmienky zvykol, že sa stále testujeme. Nebolo to však nijako odradzujúce. Naopak, je pre mňa cťou, že budem môcť zabojovať o miestenku na MS. Takúto bublinu som ešte nezažil, som zvedavý, čo to bude, každopádne sa na to celé teším,“ dodal Koch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport