Na hlavný obsah

Jeden polčas, šesť gólov. Prestrelka medzi Žilinou a DAC priniesla remízu

Dvakrát sa presadili Ďuriš a Ramirez.

Jeden polčas, šesť gólov. Prestrelka medzi Žilinou a DAC priniesla remízu
MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda. Foto: TASR

Druhý tím futbalovej Fortuna ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda remizoval na pôde tretej Žiliny 3:3 v 3. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul. Všetky góly padli v nedeľu (4. 4.) v prvom polčase.

Skóre mohol otvoriť v 7. minúte Kaprálik, no jeho strela spoza šestnástky tesne minula žrď. Prvú šancu hostí mal v 17. minúte Andzouana, jeho strelu zrazila domáca obrana iba do bočnej siete. V 22. minúte dostal ideálnu prienikovú prihrávku od Andzouanu hrotový útočník hostí Ramirez a nezaváhal. Odštartoval tak nevídanú gólovú žatvu v druhej polovici prvého polčasu. Šancu poslať svoj tím do dvojgólového vedenia nevyužil Nebyla, jeho hlavička skončila v 28. minúte na brvne. Vyrovnanie prišlo v 30. minúte. Rusnák prenikol do pokutového územia a perfektnou prihrávkou skrz malé vápno našiel Ďuriša, ktorý nemal problém vyrovnať. Pekný futbalový moment však prišiel o tri minúty aj na druhej strane, keď Andrija Balič vymietol vinkel Petrášovej brány. V 36. minúte fauloval v šestnástke Davis Kaprálika a po úspešnej penalte Kurminowského žlto-zelení opäť vyrovnali – 2:2. O päť minút sa dostali domáci do vedenia, keď Ďuriš zužitkoval hlavou center Bernáta. Svoj druhý gól v stretnutí však dal aj útočník DACu Ramirez, ktorý už v nadstavení prvého polčasu využil prácu Blackmana.

Po prestávke sa gólostroj zastavil, no šance nechýbali. V 53. minúte sa proti strele Gona zo šestnástky musel vyznamenať Jedlička. Prácu mal aj domáci brankár Petráš, v 67. minúte musel vytesniť pokus Blackmana. Po kvalitnom zápase sa však body napokon delili. DAC je druhý so stratou trinástich bodov na Slovan, Žilina tretia o ďalších šesť bodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport