Na hlavný obsah

Košická nemocnica sa čoskoro vráti k bežnej prevádzke

Operačné výkony v plnom rozsahu spustí až v júni.

Košická nemocnica sa čoskoro vráti k bežnej prevádzke
Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach. Foto: TASR

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice sa od soboty (1. 5.) vracia do bežnej necovidovej prevádzky. Do pôvodného režimu prechádza nemocnica po takmer siedmich mesiacoch. Od soboty tak budú obe pracoviská UNLP Košice k dispozícii všetkým pacientom v neobmedzenom rozsahu. Posledné mesiace boli pracoviská rozdelené na necovidovú, bielu nemocnicu na Tr. SNP a nemocnica na Rastislavovej slúžila, ako červená, výlučne covidovým pacientom. Za celé obdobie prijali v košickej univerzitnej nemocnici vyše 3 600 covidových pacientov.

„Väčšina reprofilizovaných pracovísk v areáli na Rastislavovej 43 prechádza od 1. mája z covidovej prevádzky späť na bežnú. Zatiaľ budeme poskytovať prevažne neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ uviedol výkonný riaditeľ UNLP Košice pre liečebno-preventívnu starostlivosť Martin Paulo. Do bežného režimu sa už vrátili obe pôrodnice, viaceré ambulancie a niekoľko ďalších pracovísk.

„Operačné výkony v plnom rozsahu plánujeme spustiť o mesiac, od 1. júna. Zatiaľ je stále pomerne vysoký počet covidových pacientov na umelej pľúcnej ventilácii, preto sa Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny zatiaľ nemôže vrátiť do bežného režimu,“ dodal Paulo. V nemocnici je momentálne hospitalizovaných 67 pacientov s ochorením COVID-19.

Košickú univerzitnú nemocnicu navštívil vo štvrtok (29. 4.) minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO). „Snažím sa prichádzať do regiónov, aby som sa oboznámil so situáciou v nemocniciach priamo na mieste. Nemocnica v Košiciach zvládla veľký nápor covidových pacientov s pomerne veľkou úspešnosťou liečby, za čo pánu riaditeľovi, jeho kolegom a všetkým zamestnancom veľmi pekne ďakujem,“ vyhlásil minister.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny