Na hlavný obsah

Liga majstrov: Real Madrid si v šlágri doma poradil s Liverpoolom

V druhom zápase štvrťfinále víťazstvo City nad Dortmundom.

Liga majstrov: Real Madrid si v šlágri doma poradil s Liverpoolom
Hráč Liverpoolu Mohamed Salah (vpravo) kontroluje loptu pri Ferlandovi Mendymu z Realu Madrid. Foto: TASR/AP

Futbalisti Realu Madrid vyhrali v utorok (7. 4.) večer v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov na domácej pôde nad FC Liverpool 3:1 aj zásluhou dvoch gólov Viniciusa Juniora. Manchester City zdolal Borussiu Dortmund 2:1, keď víťazný zásah zaznamenal v 90. minúte Phil Foden. Odvetné stretnutia sú na programe 14. apríla.

Rekordný 13-násobný víťaz súťaže Real Madrid si už v prvom polčase vypracoval dvojgólový náskok, Liverpool nemal v tom čase na konte žiadny strelecký pokus. Domáci sa museli zaobísť bez zraneného kapitána Sergia Ramosa. V 14. minúte Ferlan Mendy na ľavej strane obišiel protihráča a po jeho centri hlavičkoval Vinicius Junior vedľa bránky. Ten istý hráč sa v 27. minúte už dočkal, keď si na hrudi spracoval skvelý pase Toniho Kroosa hlboko z vlastnej polovice a proti jeho zakončeniu bol Allison bezmocný.

O deväť minút neskôr viedol Real o dva góly, pretože ďalší ďalekonosný pas Kroosa odvrátil Trent Alexander-Arnold iba pred Marca Asensia, ktorý si obhodil brankára a pohodlne pridal druhý zásah svojho tímu.

Liverpool sa po zmene strán presadil hneď zo svojej prvej strely, zblokovaný pokus Dioga Jotu sa dostal k Mohamedovi Salahovi a ten zblízka aj s pomocou brvna prestrelil Thibauta Courtoisa. Real v reakcii zvýšil obrátky, po hodine hry pálil Kroos po spätnej prihrávke nad bránku hostí. V 65. minúte pridal svoj druhý gól v zápase Vinicius Junior, keď sa po asistencii Luku Modriča presadil strelou zvnútra šestnástky a stanovil skóre na 3:1.

https://www.youtube.com/watch?v=KK3qo_UMEpg

Dortmund odštartoval na štadióne Etihad aktívne a už v 7. minúte vyskúšal pozornosť brankára Edersona krížnou strelou Jude Bellingham. Favorizovaní domáci mali podľa očakávania výrazné držanie lopty, no do šancí sa pri hre do „plných“ nedostávali. Zmenilo sa to v 19. minúte, po zbytočnej strate lopty zo strany Emreho Cana v strede poľa vyrazili City do brejku a šikovnú kombináciu zakončil prudkou strelou z piatich metrov po zemi Kevin De Bruyne – 1:0. Po necelej polhodine hry po kontakte Cana s Rodrim v šestnástke hostí ukázal rumunský arbiter Ovidiu Hategan na biely bod, no po kontrole situácie na obrazovke penaltu odvolal.

Domáci išli do kabín s jednogólovým náskokom, hneď po prestávke však oň mohli prísť – Erling Haaland sa v 48. minúte dravo predral cez Rubena Diasa, ale jeho strelu Ederson nohou zlikvidoval. Nemecký tím sa dočkal vyrovnania v 84. minúte, Haaland prestrčil loptu na Reusa, ktorý upravil na 1:1. Domáci vrhli všetky sily do útoku a odmena prišla v 90. minúte – de Bruyne preniesol hru na Ilkaya Gündogana, ktorý priťukol loptu Fodenovi a ten z prvej zariadil triumf City.            

https://www.youtube.com/watch?v=HQ0JNxWpmOc

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport