Na hlavný obsah

Minister zdravotníctva priniesol prezidentke zmluvu o Sputniku V

Tá sa teraz oboznámi s jej obsahom.

Minister zdravotníctva  priniesol prezidentke zmluvu o Sputniku V
Zľava: Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas priatia ministra zdravotníctva SR prezidentkou SR v Prezidentskom paláci. Foto: SITA

Nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) priniesol na stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou zmluvu o dodávke vakcín Sputnik V na Slovensko. Informoval o tom po utorkovom (13. 4.) stretnutí hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

„Prezidentka sa plánuje oboznámiť s jej obsahom. Zároveň ju podrobne informoval o svojich zámeroch týkajúcich sa využívania Sputniku na Slovensku,“ uviedol hovorca prezidentky.

Minister priniesol aj odpovede na otázky týkajúce sa dodávok vakcíny Pfizer, ktoré prezidentka adresovala ešte bývalému ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu (OĽANO).

Lengvarský na poobedňajšej tlačovej konferencii povedal, že povolenie, ktoré vydal Krajčí k Sputniku V, nebolo vydané k vakcíne, ktorá sa nachádza na Slovensku. Podľa neho je v krajine jednodávkové balenie, no povolenie od exministra sa vzťahovalo na trojdávkové.

Čaputová a Lengvarský rokovali aj o stabilizácii zdravotníckeho personálu na Slovensku, o postavení záchranárov či o mobilnom očkovaní chronicky chorých pacientov. Dotkli sa aj témy duševného zdravia. Stretnutie s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO), ktoré Čaputová avizovala ešte v pondelok (12. 4.), podľa Strižinca zatiaľ nie je dohodnuté.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko