Na hlavný obsah

Mourinho skončil ako tréner Tottenhamu

"Kohútov" viedol rok a pol.

Mourinho skončil ako tréner Tottenhamu
Na snímke futbalový tréner José Mourinho. Foto: TASR/AP

Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur prepustil z postu hlavného trénera Joseho Mourinha. V pondelok (19. 4.) o tom informoval na sociálnych sieťach. „Klub môže dnes oznámiť, že Jose Mourinho a jeho trénerský tím Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin a Giovanni Cerra boli zbavení svojich povinností,“ uvádza sa v krátkom stanovisku na twitteri.

Päťdesiatosemročný portugalský kormidelník prišiel na lavičku tímu v novembri 2019, keď na poste vystriedal Mauricia Pochettina. Jeho zmluva mala trvať do leta 2023. V uplynulej sezóne doviedol Tottenham na šieste miesto tabuľky, v prebiehajúcej figuruje klub po 32 zápasoch na siedmej priečke. Spurs vyhrali z uplynulých piatich ligových duelov len jeden a v marci vypadli z osemfinále Európskej ligy UEFA s Dinamom Záhreb.

Tottenham čaká v stredu (21. 4.) domáci duel so Southamptonom v Premier League a v nedeľu (25. 4.) nastúpi na finále Ligového pohára proti Manchestru City.

Mourinho utrpel desať prehier v jednej ligovej sezóne prvýkrát v trénerskej kariére, informoval portál BBC. Jeho zverenci stratili počas tohto ročníka 20 bodov v dueloch, v ktorých viedli. To je najviac spomedzi všetkých klubov Premier League.

Tottenham je jeden z dvanástich popredných európskych klubov, ktoré v pondelok v noci predstavili plán na vytvorenie Európskej Superligy (ESL), ktorá má konkurovať súťažiam Európskej futbalovej únie (UEFA).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport