Na hlavný obsah

Na sídlisku v Považskej Bystrici došlo k menšiemu výbuchu

Na mieste zasahujú hasiči aj polícia.

Na sídlisku v Považskej Bystrici došlo k menšiemu výbuchu
Bytovka na sídlisku Stred v Považskej Bystrici, kde došlo k výbuchu. Foto: Facebook/Mesto Považská Bystrica

V bytovom dome na sídlisku Stred v Považskej Bystrici došlo v pondelok (26. 4.) popoludní k menšiemu výbuchu, ktorý vyrazil okno na najvyššom medziposchodí. Mesto na sociálnej sieti dodalo, že k výbuchu došlo v bytovke nachádzajúcej sa v blízkosti hasičskej stanice.

„Krízový štáb mesta Považská Bystrica okamžite po tejto udalosti oslovil statika, aby realizoval obhliadku miesta s cieľom zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov bytového domu,“ informovalo mesto. Okoloidúcich vyzvalo na opatrnosť.

Samospráva v podvečer dodala, že podľa odborníka nedošlo k porušeniu statiky budovy. „Samotnú detonáciu rieši polícia SR,“ uzavrela.

Ako informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti, výbuch na vrchných poschodiach paneláku spôsobila neznáma výbušnina. V dôsledku výbuchu došlo k poškodeniu niekoľkých vstupných dverí bytov, boli porozbíjané sklené výplne na schodisku a poškodené ďalšie časti interiéru paneláku. Obyvateľov bytovky evakuovali.

„Škoda spôsobená výbuchom zatiaľ nebola vyčíslená. Najdôležitejšie je však to, že pri výbuchu nedošlo k zraneniu obyvateľov domu a ani usmrteniu žiadnej osoby. Policajti sú namieste a vykonávajú všetky potrebné procesné úkony,“ uviedla polícia. Na miesto výbuchu privolali aj expertov na výbušniny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko