Na hlavný obsah

Najmenšia zoo na Slovensku otvorí svoje brány aj s novinkami

Na návštevníkov čakajú aj nové zvieratá.

Najmenšia zoo na Slovensku otvorí svoje brány aj s novinkami
Na archívnej snímke rôzne druhy vodných vtákov na brehu jazierka v zoologickej záhrade v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR

Zoologická záhrada (ZOO) v Spišskej Novej Vsi otvorí od utorka (20. 4.) svoju tohtoročnú sezónu. Pre pandémiu a s tým súvisiace obmedzenia ju začína o tri týždne neskôr, ako pôvodne plánovala. Ako pre agentúru SITA povedal jej riaditeľ Karol Dzurik, vzhľadom na súčasnú situáciu prijali viaceré opatrenia. Po celom areáli je rozmiestnená dezinfekcia, pri vstupe budú uprednostňovať platbu kartou a návštevníci sa musia preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19. „Hoci od dnešného dňa (pondelok, pozn. red.) platí, že kto dodrží odstup päť metrov, môže byť bez rúška, my sme sa rozhodli, že návštevníci by mali mať v areáli rúško,“ vysvetlil riaditeľ.

Obmedzovať počet návštevníkov zatiaľ v ZOO nebudú. Podľa Dzurika to nateraz nie je potrebné, vysokú návštevnosť tam majú najmä počas letných prázdnin. Obmedzenia sa od utorka dotknú krytého pavilónu aquaterra. Vchádzať sa tam bude cez ZOO predajňu, pričom počet návštevníkov bude kontrolovať a regulovať tamojšia pracovníčka.

Z Bratislavy dovezú kengury

Na návštevníkov budú v tejto sezóne čakať aj nové zvieratá. Pôjde o párik servalov stepných, mačkovitú šelmu podobnú rysovi. V pavilóne aquaterra pribudne korytnačka – kajmanka dravá. Z bratislavskej ZOO tiež plánujú doviezť kengury červené, ktoré už v Spišskej Novej Vsi v minulosti chovali.

Najmenšia zoologická záhrada na Slovensku bývala pravidelne otvorená od 20. apríla do 20. októbra. Už druhý rok po sebe tam chceli začať sezónu skôr, a to 1. apríla, trvať mala až do konca októbra. „ Minulý rok sme sa rozhodli, že sezóna v ZOO sa predĺži a bude od 1. apríla do konca októbra. Avšak nám to nevyšlo, otvárali sme 6. mája,“ vysvetlil riaditeľ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny