Na hlavný obsah

Nákupné hodiny pre seniorov budú od 9. mája minulosťou

Oznámili to hygienici.

Nákupné hodiny pre seniorov budú od 9. mája minulosťou
Seniori v obchodoch. Foto: TASR

Od nedele 9. mája sa rušia vyhradené hodiny pre seniorov, ŤZP a ich sprievodcov. Oznámil to vo štvrtok (29. 4.) Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vo vyhláške. Aktuálne je v obchodoch vyhradený nákupný čas pre spomenuté kategórie od 9.00 h do 11.00 h počas pracovných dní.

„Prevádzkovateľom predajní potravín a predajní drogérií sa nariaďuje umožniť v dňoch pondelok až piatok v čase od 9.00 h do 11.00 h vstup iba osobám nad 65 rokov alebo osobám s ťažkým zdravotným postihnutím, alebo ich sprievodcom na základe preukazu fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, alebo preukazu fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím so sprievodcom,“ uvádza sa v aktuálne platnej vyhláške. Hygienici však stanovujú, že 9. mája tento bod stratí účinnosť.

Vyhláška, ktorá nadobudne účinnosť k pondelku 3. máju, hovorí aj o zmene, podľa ktorej bude môcť zariadenia kabínkových lanoviek využívať jedna osoba alebo osoby zo spoločnej domácnosti (doteraz ich nebolo možné využívať, pozn.). Návštevníci lanových dráh a vlekov sa po novom budú musieť preukázať negatívnym výsledkom testu na koronavírus, ktorý nie je starší ako 72 hodín (doteraz to bolo 48 hodín).

vyhlaska_199 by onlineeditori on Scribd

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko