Na hlavný obsah

Obvinený exsudca z akcie Víchrica zostáva vo väzbe

Rozhodnutie nie je právoplatné.

Obvinený exsudca z akcie Víchrica zostáva vo väzbe
Ilustračná snímka Foto: TASR

Bývalý predseda Okresného súdu Bratislava III David Lindtner obvinený v rámci minuloročnej policajnej akcie Víchrica bude naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS). Rozhodnutie nie je právoplatné.

„Po výsluchu obvineného Davida L. rozhodol sudca pre prípravné konanie ŠTS tak, že žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu zamietol a súčasne väzbu nenahradil inštitútmi podľa Trestného poriadku tak, ako to navrhoval obvinený v žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu. Súčasne vo vzťahu k tomuto obvinenému návrh na predĺženie lehoty väzby zo strany prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podaný 15. apríla 2021 zamietol,“ informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Proti tomuto rozhodnutiu v časti, v ktorej bol zamietnutý návrh prokurátora, prokurátor zahlásil ihneď do zápisnice sťažnosť. O nej bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR.

Naposledy ŠTS 4. februára zamietol žiadosť Lindtnera prepustiť ho z väzby na slobodu. Kollára na začiatku marca síce ŠTS prepustil na slobodu, ale NS SR koncom marca rozhodnutie prvostupňového súdu zrušil, vyhovel žiadosti prokurátora ÚŠP a ponechal ho vo väzbe. Urbancovú prepustili z väzby koncom marca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko