Na hlavný obsah

Odišiel zo Za ľudí. Miroslav Kollár vstúpil do strany Spolu

Je to prvý krok k budovaniu rozumnej alternatívy, tvrdí Hipš.

Odišiel zo Za ľudí. Miroslav Kollár vstúpil do strany Spolu
Na snímke poslanec NR SR Miroslav Kollár. Foto: TASR

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Kollár vstúpil do mimoparlamentnej strany Spolu – občianska demokracia. Oznámil to bývalý člen koaličnej strany Za ľudí v utorok (20. 4.) s predsedom Spolu Jurajom Hipšom.

„Keď som 17. februára odchádzal z vládnej koalície, netušil som, že Igor Matovič (OĽANO) nebude o dva mesiace premiérom. Videl som vyhadzovanie miliónov eur na nezmyselné plošné testovanie a videli sme, ako nám zomierajú ľudia,“ vrátil sa primátor Hlohovca k dôvodom, prečo vystúpil zo strany Za ľudí a z vládnej koalície. Kríza, ktorá vyústila v rekonštrukciu vlády, podľa neho nič nezmenila.

Mimoparlamentnú stranu Spolu označil Kollár za jedinú, ktorá sa počas pandémie venovala pomoci a prinášala konkrétne riešenia. „Pomáhala učiteľom zvládať dištančné vyučovanie a výrazne hovorila, že školy sa majú zatvárať ako posledné a otvárať ako prvé,“ podotkol. Stranu označil za začínajúcu alternatívu voči mafii a extrémizmu, ale aj „nekompetentnému a chaotickému vládnutiu a antisystémovému populizmu“. Podľa neho má jasné občiansko-demokratické hodnotové ukotvenie, kvalitný program a slušný a odborný prístup.

Na snímke predseda mimoparlamentnej strany Spolu Juraj Hipš.Foto: TASR
Foto: TASR

„Teším sa, že spolu budeme v pomoci ľuďom ešte efektívnejší, a že riešenie ich problémov okrem praktickej stránky môžeme preniesť aj do NR SR. Je to prvý krok k budovaniu rozumnej politickej alternatívy,” povedal k tejto spolupráci Juraj Hipš. Strana chce podľa neho ponúknuť alternatívu odbornosti, vecnosti a slušnosti.

Strana Spolu avizovala aj ďalšie posilňovanie svojej členskej základne do budúcnosti, ako aj tímu spolupracujúcich odborníkov. Podľa Hipša môže verejnosť očakávať ďalšie príchody v priebehu najbližších dní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko