Na hlavný obsah

OĽANO k núdzovému stavu: Nevidíme dôvod spochybňovať jeho predlžovanie

Hnutie deklarovalo podporu Hegerovej vláde.

OĽANO k núdzovému stavu: Nevidíme dôvod spochybňovať jeho predlžovanie
Na snímke zľava minister financií SR Igor Matovič a premiér SR Eduard Heger (obaja OĽANO). Foto: TASR

Koaličné OĽANO nevidí racionálny dôvod na spochybňovanie predlžovania núdzového stavu, odvoláva sa na odporúčania pandemickej komisie. Poslanci hnutia budú pri predlžovaní núdzového stavu v Národnej rade (NR) SR zohľadňovať odporúčania odborníkov a aktuálnu pandemickú situáciu, uviedol v utorok (27. 4.) Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO.

„Ak príde otázka predlžovania núdzového stavu do parlamentu, tak ako vždy, v záujme ochrany života a zdravia obyvateľov, budú naši poslanci zohľadňovať odporúčania odborníkov a aktuálnu pandemickú situáciu,“ napísalo hnutie.

To zároveň deklarovalo podporu vláde Eduarda Hegera (OĽANO) vzhľadom na blížiace sa rokovanie o programovom vyhlásení vlády a o dôvere kabinetu v NR SR. „Pevne veríme, že v parlamente dostane čo najsilnejší mandát na napĺňanie nášho programu rekonštrukcie a modernizácie Slovenska,“ dodalo OĽANO.

Koaličná SaS skôr informovala, že rešpektuje rozhodnutie vlády prijať uznesenie o predĺžení núdzového stavu. Šéf strany a vicepremiér Richard Sulík s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nom. SaS) ho nepodporili, pretože nesúhlasia so zákazom vychádzania. Liberáli však veria, že čoskoro príde k nahradeniu núdzového stavu novelou zákona o hospodárskej mobilizácii a pandemickým zákonom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko