Na hlavný obsah

Pánik si v drese Detroitu vychutnal víťaznú premiéru, gólom ju okorenil Vrána

Obaja prišli k "červeným krídlam" z Washingtonu.

Pánik si v drese Detroitu vychutnal víťaznú premiéru, gólom ju okorenil Vrána
Útočník Jakub Vrána z Detroitu Red Wings sa teší z gólu s brankárom Thomasom Greissom, vľavo slovenský hokejový útočník Richard Pánik počas zápasu zámorskej hokejovej NHL proti Chicagu Blackhawks 15. apríla 2021 v Detroite. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Richard Pánik zaznamenal úspešný debut v drese Detroitu Red Wings, keď jeho nový tím zdolal v nočnom zápase zámorskej NHL Chicago 4:1.

Tridsaťročný krídelník sa predstavil v treťom útoku spolu s Vladislavom Namestnikovom a Samom Gagnerom. Na ľade strávil 12:56 minúty a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod. Do Detroitu prišiel z Washingtonu spolu s Jakubom Vránom a dvoma draftovými výbermi výmenou za Anthonyho Manthu. Český útočník okorenil svoj debut v drese „červených krídiel“ gólom.

Tampa Bay zdolala Floridu 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil Victor Hedman. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese Tampy 22:00 minút a do štatistík si pripísal dve strely, tri „hity“ a jeden mínusový bod.

Líder Východnej divízie Washington nečakane prehral s najhorším tímom sezóny Buffalom doma 2:5. Zdeno Chára odohral 15:55 minúty, zaznamenal jednu strelu, štyri „hity“, dva bloky a mínusový bod.

New Jersey prehralo na ľade New Yorku Rangers 0:4, Marián Studenič strávil na ľade 12:33 minúty a ku štyrom bodyčekom pridal jeden blok.

Hokejisti Winnipegu zvíťazili v súboji prvých dvoch tímov Severnej divízie zámorskej NHL na ľade Toronta 5:2. Jets tak stiahli stratu na lídra tabuľky na tri body, Maple Leafs zaznamenali tretiu prehru po sebe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport