Na hlavný obsah

Parlamentné voľby by vyhral Hlas-SD, OĽANO predbehol Smer-SD

Do parlamentu by sa dostalo osem strán.

Ak by sa parlamentné voľby konali na prelome marca a apríla, do parlamentu by sa dostalo osem strán. Vyhrala by ich strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) so ziskom 22,3 percenta hlasov. Na druhom mieste sa podľa prieskumu umiestnila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorej by svoj hlas odovzdalo 11,2 percenta voličov. Na tretiu priečku poskočil Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) so ziskom 10,9 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.

Štvrtú najvyššiu podporu medzi voličmi by získalo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) so ziskom 9,2 percenta. Nasleduje Sme rodina so ziskom 7,4 percenta, Progresívne Slovensko so 6,2 percenta. Do parlamentu by sa dostalo aj KDH so ziskom 5,7 percenta a Aliancia so ziskom piatich percent.  

Hranicu päť percent potrebnú na vstup do parlamentu by neprekročili Za ľudí (4,8 percenta), Republika (4,7 percenta), ĽSNS (4,3 percenta), SNS (3,4 percenta), Dobrá voľba (1,8 percenta), ani Vlasť (1,6 percenta).

Podľa výsledkov prieskumu by víťazný Hlas-SD v parlamente získal 43 kresiel, SaS a Smer-SD zhodne po 21. OĽANO by malo 18 kresiel, Sme rodina 14, Progresívne Slovensko 12, KDH 11 a Aliancia 10.

Prieskum agentúra vykonala na vzorke 1 001 respondentov v období od 31. marca do 7. apríla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko