Na hlavný obsah

Petra Brhela z kauzy Mýtnik prepustili z väzby

Muža zadržali koncom januára.

Petra Brhela z kauzy Mýtnik prepustili z väzby
Na snímke príslušník Útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru počas zásahu v hoteli DoubleTree by Hilton v rámci akcie Mýtnik. Foto: TASR

Petra Brhela obvineného v rámci kauzy Mýtnik prepustili z väzby na slobodu. Informuje o tom portál noviny.sk s tým, že pre televíziu to potvrdil obhajca obvineného Michal Mandzák. O prepustení Brhela rozhodol podľa obhajcu prokurátor.

Oceňujem prístup prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Ondreja Repu, ktorý rozhodol o našej žiadosti o prepustení z väzby tak, že prepustili Petra B. z väzby,” uviedol Mandzák. Portál doplnil, že podľa informácií televízie došlo po stredajšej (7. 4.) konfrontácii medzi obvineným exriaditeľom sekcie ekonomiky finančnej správy Martinom Fleischerom a stíhaným podnikateľom Petrom Brhelom k posunu vo vyšetrovaní kauzy Mýtnik.

Petra Brhela zadržali 29. januára spoločne s exšéfom finančnej správy Františkom Imreczem, bývalým šéfom IT sekcie finančnej správy Milanom Gregom a konateľkou IT spoločnosti Allexis Janou Rovčaninovou. V rámci akcie bol obvinený aj brat Petra Brhela. Štvorica je vo väzbe od 1. februára po rozhodnutí Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Jozef Brhel je vo väzbe od 1. marca.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko