Na hlavný obsah

Pittsburgh vyhral nad Washingtonom po predĺžení, oba tímy idú do play off

Chára si pripísal tri múnusové body.

Pittsburgh vyhral nad Washingtonom po predĺžení, oba tímy idú do play off
Slovenský obranca Zdeno Chára (vpravo) z Washingtonu Capitals a Jordan Eberle z New Yorku Islanders v súboji o puk počas zápasu zámorskej hokejovej NHL 27. apríla 2021 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Hokejisti Pittsburghu zvíťazili vo štvrtkovom (29. 4.) zápase NHL na ľade Washingtonu 5:4 po predĺžení. Oba tímy si zároveň zaistili účasť v play off. Pre Penguins to bude pätnásty štart vo vyraďovačke za sebou, čo je najdlhšia aktívna séria spomedzi štyroch zámorských profesionálnych súťaží NHL, MLB, NFL a NBA.

Capitals nastúpili opäť bez Alexandra Ovečkina, ktorý pre zranenie v dolnej časti tela chýbal po tretí raz za sebou. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za domácich 15:48 minúty a mal tri mínusové body. Caps pätnásť sekúnd pred koncom prehrávali o gól, ale Tom Wilson vyrovnal a poslal duel do predĺženia, v ňom rozhodol Jake Guentzel. Aj bod však stačil Washingtonu na siedmu účasť v play off za sebou a trinástu zo štrnástich sezón.

Hráči Tampy Bay dosiahli štvrtý triumf za sebou, keď doma zdolali Dallas 3:0. Brankár Andrej Vasilevskij si pripísal 20 zákrokov, pridal asistenciu, dosiahol piate čisté konto v tejto sezóne a s 30 víťazstvami je na čele tejto štatistiky v NHL. Erik Černák odohral v prvej obrannej formácii „bleskov“ 22:07 minúty a mal na konte dva plusové body. Na opačnej strane Andrej Sekera absolvoval 15:38 minúty. Kým Tampa Bay má istotu play off, Dallas stráca na štvrtú priečku, ktorú okupuje Nashville, dva body. Má však zápas k dobru.

Líder kanadského bodovania Connor McDavid zostal na „sucho“ v zápase s Calgary, ktoré zdolalo Edmonton 3:1. V predchádzajúcich piatich dueloch pritom nazbieral pätnásť bodov (5+10). Celkovo má na konte 84 bodov za 28 gólov a 56 asistencií. Na triumfe Flames sa dvoma zásahmi podieľal Elias Lindholm.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport