Na hlavný obsah

Poslanci za deň trvajúce rokovanie neprijali programové vyhlásenie vlády

Na pondelok sa presúva aj hlasovanie o dôvere vláde.

Poslanci za deň trvajúce rokovanie neprijali programové vyhlásenie vlády
Na snímke poslanci NR SR počas rokovania. Foto: TASR

Poslanci ukončili prvý rokovací deň 27. schôdze Národnej rady (NR) SR. V diskusii o programovom vyhlásení vlády (PVV) budú pokračovať v pondelok (3. 5.) od rána od 9.00 h, zrejme až do jeho prerokovania. Následne by malo plénum hlasovať o dôvere vláde.

Do diskusie k vládnemu programu je prihlásených ešte 17 rečníkov písomne. V závere dňa viacerým pre neúčasť v pléne prepadlo poradie. Po tom, ako sa vyjadria všetci písomne prihlásení, budú mať poslanci možnosť prihlásiť sa do diskusie aj ústne.

Piatkovému rokovaniu dominovali vystúpenia ministrov. Hovorili o tom, čo sa im za uplynulý rok podarilo, ale aj o ambíciách do budúcna. V úvode vystúpil premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorý predstavil priority vládneho programu. Vyhlásil, že jeho kabinet bude vládou obnovy a prosperity Slovenska. Poslancom sa prihovoril aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), vyzval ich na podporu PVV a poukázal na ambíciu podpory rodín a na plán reformovať sociálny systém.

Do diskusie sa zapojili i podpredsedovia snemovne Gábor Grendel (OĽANO) a Juraj Blanár (Smer-SD). Blanár predložil pozmeňujúci návrh k uzneseniu k PVV. Smer-SD ním chce docieliť napríklad zrušenie plošného testovania, okamžité hlasovanie o predlžovaní núdzového stavu v NR SR a zriadenie parlamentnej komisie na preskúmanie zodpovednosti za negatívne javy v súvislosti s pandémiou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko