Na hlavný obsah

Poslanec zo Sme rodina má problém s vyslovením dôvery vláde

Ministra Mičovského (OĽANO) vyzval, aby odstúpil.

Poslanec zo Sme rodina má problém s vyslovením dôvery vláde
Na snímke zľava poslanec NR SR (Sme rodina) Patrick Linhart (vľavo) a poslanec a predseda Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Jaroslav Karahut (Sme rodina) Foto: TASR

Poslanec koaličného hnutia Sme rodina Patrick Linhart bude mať problém s vyslovením dôvery vláde Eduarda Hegera (OĽANO) a s podporou jej programového vyhlásenia, pokiaľ v ňom nebude zakomponovaná ochrana spotrebiteľa a pokiaľ bude na čele rezortu pôdohospodárstva minister Ján Mičovský (OĽANO). Uviedol to v stanovisku, ktoré v pondelok (26. 4.) zaslal médiám.

Zdôraznil, že nejde o nedôveru premiérovi Hegerovi alebo ostatným ministrom. „Problémom je iba neodbornosť a neschopnosť ministra Mičovského, ktorý ministerstvo od začiatku neviedol a odovzdal ho postupne do rúk záujmovým skupinám,“ napísal. Nechce však, aby jeho slová vyzneli ako útok na koaličného partnera OĽANO. „Je to iba kritika ich jedného jediného člena. O probléme menom Mičovský som už informoval vedenie OĽANO niekoľkokrát, no bez úspechu.“

Linhart tvrdí, že Mičovský pri vedení rezortu zlyhal vo viacerých významných otázkach. „Napríklad v pláne obnovy, kde pre našu krajinu dosiahol výsledný stav 0, 00 eur.“ Vyčíta mu tiež zlyhania pri tvorbe intervenčnej stratégie či výbere šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA).

„Pán minister vážne ohrozuje zdravie obyvateľov, a to znížením počtu o 100 inšpektorov štátnej veterinárnej a potravinovej správy,“ myslí si poslanec Sme rodina. „Pritom pán minister dovoľuje aj zámerné zmarenie zverejňovania výsledkov testov potravín samotnými výrobcami. A to všetko už po schválení zákona známom ako potravinový semafor,“ uviedol.

Mičovského vyzval, aby rezignoval. „Pokiaľ tak nemienite urobiť, tak vyzývam kolegov z OĽANO, ako aj pána premiéra, aby tohto neschopného ministra vymenili za profesionála,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko