Na hlavný obsah

Prechod k najväčšiemu konkurentovi. Nagelsmann povedie Bayern

Rozhodnutie odísť z Lipska sa nerodilo ľahko, povedal.

Prechod k najväčšiemu konkurentovi. Nagelsmann povedie Bayern
Tréner RB Lipsko a budúci kouč Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann. Foto: TASR/AP

Julian Nagelsmann sa 1. júla ujme funkcie trénera nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov. S úradujúcim bundesligovým šampiónom podpísal v utorok (27. 4.) kontrakt na päť rokov – do 30. júna 2026. Informovali o tom agentúry DPA a AFP.

Jeden z nastupujúcej generácie

Tridsaťtriročný kouč sa s vedením svojho súčasného zamestnávateľa RB Lipsko dohodol na uvoľnení spod zmluvy k 30. júnu, pričom jeho pôvodný kontrakt mal platnosť do roku 2023. „Lipsko zaňho zinkasuje od úradujúceho majstra a lídra bundesligy vysoké odstupné 25 miliónov eur,“ informoval denník Bild.

„Julian Nagelsmann predstavuje nastupujúcu generáciu trénerov. Napriek mladému veku už dosiahol v kluboch, v ktorých pôsobil, niekoľko pozoruhodných výsledkov. Sme presvedčení, že nadviaže na slávnu históriu nášho klubu a bude s ním úspešný,“ uviedol prezident Bayernu Herbert Hainer.

Špeciálne miesto v srdci

Nagelsmann pôsobí v Lipsku od roku 2019, vlani priviedol tím do semifinále Ligy majstrov. V prebiehajúcom bundesligovom ročníku sú „býci“ tri kolá pred koncom druhí za Bayernom, na ktorý majú sedembodové manko. „Lipsko má v mojom srdci špeciálne miesto. Rozhodol som sa odísť, aj keď sa to nerodilo ľahko. Pôsobenie v Bayerne vnímam ako unikátnu príležitosť posunúť sa v kariére ďalej,“ poznamenal Nagelsmann.

V Bayerne tak po tejto sezóne definitívne skončí Hansi Flick, ktorý prednedávnom požiadal vedenie bavorského klubu o ukončenie zmluvy. Nechcel však potvrdiť špekulácie o tom, že sa stane nástupcom Joachima Löwa pri kormidle nemeckej reprezentácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport