Na hlavný obsah

Prijímacie skúšky na stredné školy budú prezenčne, potvrdil Gröhling

Rezort školstva nemá presnú predstavu, ako budú vyzerať.

Prijímacie skúšky na stredné školy budú prezenčne, potvrdil Gröhling
Ilustračná snímka Foto: TASR

Prijímacie skúšky na stredné školy sa tento rok uskutočnia prezenčne. V utorok (20. 4.) to v diskusnej relácii na Rádiu Expres potvrdil minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Petíciu na zrušenie prijímacích skúšok podpísalo viac ako 12 000 osôb. Signatári požadujú, aby pri prijímačkách rozhodoval aritmetický priemer.

„Deviataci sa teraz porovnávajú s maturantmi, ale tam je rozdiel. Maturita je ukončenie štúdia na základe nejakých výsledkov, ktoré sme vedeli stanoviť aj zadefinovať, prečo tam bol ten aritmetický priemer. Toto druhé je prijatie na školu. V tom je ten rozdiel, že sa overuje, či žiak má schopnosti a vedomosti, aby absolvoval danú školu,“ vysvetlil Gröhling.

Podotkol, že aj maturanti budú v nejakej forme robiť prijímacie skúšky na vysoké školy. Minister dodal, že s jednotlivými asociáciami rokovali o forme prijímacích skúšok, no rezort zatiaľ nemá presnú predstavu, ako budú vyzerať. Podmienkou by mal byť negatívny test, uvažuje sa o vytvorení malých skupín v počte päť žiakov a jeden učiteľ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko