Na hlavný obsah

Programové vyhlásenie vlády nepodporí M. Kollár, ani niektorí koaliční poslanci

Bývalý člen Za ľudí ho považuje za "nevyužitú príležitosť".

Programové vyhlásenie vlády nepodporí M. Kollár, ani niektorí koaliční poslanci
Na snímke nezaradený poslanec Národnej rady SR a šéf Spolu Miroslav Kollár. Foto: SITA

Nezaradený poslanec Miroslav Kollár (Spolu) nepodporí programové vyhlásenie vlády v parlamente. „Pred rokom som programové vyhlásenie v identickom znení ako poslanec Národnej rady (NR) SR podporil. Vláda po roku predkladá úplne rovnaké programové vyhlásenie, preto ho teraz podporiť nemôžem. Programové vyhlásenie vlády absolútne nereaguje na problémy, ktoré priniesla pandémia,“ vyhlásil bývalý člen strany Za ľudí.

Dodal, že počas uplynulého roka aj ako primátor Hlohovca bojoval s následkami chaotického zvládania pandémie zo strany štátu. „Mestá a obce zachraňovali testovanie, samosprávne kraje zachraňovali očkovanie,“ uviedol.  Vláda by podľa neho mala zlepšiť pomoc ľuďom zasiahnutým pandémiou, riešiť problémy zdravotníctva, školstva či sociálneho systému. „Nič z toho sa však v programovom vyhlásení vlády neobjaví. Nepoučiť sa z roku pandémie považujem za fatálnu chybu a signál, že vláda nemyslí na ľudí, nevidí dosahy pandémie a nerobí nič preto, aby predišla chybám z minulosti.“

Nepáči sa mu tiež, že vláda programové vyhlásenie sprístupnila poslancom až v stredu (28.4.), krátko predtým, ako o ňom majú vo štvrtok (29. 4.) rokovať výbory NR SR a ako ho má v piatok (30. 4.) schvaľovať parlament.

Že programové vyhlásenie v parlamente nepodporia, avizovali už aj niektorí koaliční poslanci. Jane Bittó Cigánikovej (SaS) prekáža zmienka o jednej štátnej zdravotnej poisťovni. Patrickovi Linhartovi (Sme rodina) zase minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽANO).

Nepodporí ho ani bývalý člen Za ľudí Tomáš Valášek (PS), ktorý má výhrady k samotnému vyhláseniu, ako aj k ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽANO). Opozícia dlhodobo deklaruje, že podporu staronovej vláde nevyjadrí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko