Na hlavný obsah

Projekt obnovy hradov s nezamestnanými bude pokračovať

Rezort kultúry prispeje miliónom eur.

Projekt obnovy hradov s nezamestnanými bude pokračovať
Na snímke pohľad z hradu Uhrovec.

Ministerstvo kultúry prispeje sumou milión eur na projekt záchrany hradov s pomocou nezamestnaných. Vo štvrtok (22. 4.) to povedala šéfka rezortu Natália Milanová (OĽANO).

To znamená, že všetky peniaze, ktoré sme vyčlenili v tejto sume, budú k dispozícii občianskym združeniam. Pôjdu priamo nezamestnaným,” spresnila Milanová.

Ministerka doplnila, že sa ako rezort snažili, aby bolo čerpanie v rámci nastavení národného projektu jednoduchšie ako v uplynulých rokoch. Preto ho bude rezort kultúry nastavovať v spolupráci so zástupcami občianskych združení tak, aby sa realizácia samotného projektu mohla začať čo najskôr, ideálne už v máji.

Národný projekt „Zapojenie nezamestnaných do obnovy kultúrneho dedičstva“, ktorý doteraz fungoval pod vedením Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR sa po niekoľkých rokoch skončil. Predstavitelia rezortu kultúry tak zareagovali na situáciu a ľudom podieľajúcim sa na obnove pamiatok predstavili novú formu pomoci. V rámci projektu podporili 45 hradov, ministerstvo práce naň prispelo sumou 21 miliónov, rezort kultúry priložil päť miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko