Na hlavný obsah

Rusko oznámilo ďalšie vyhostenie, tentokrát ide o talianskeho diplomata

Vyhostenie je odvetou za krok Talianska, znie z Ríma.

Rusko oznámilo ďalšie vyhostenie, tentokrát ide o talianskeho diplomata
Na ilustračnej snímke policajti hliadkujú na námestí Piazza del Popolo v Ríme. Foto: TASR/AP

Rusko vyhostí talianskeho diplomata Pasqualeho Terracciana. Zároveň si na svoje ministerstvo zahraničných vecí predvolalo talianskeho veľvyslanca, aby s ním hovorilo o „neopodstatnených krokoch Ríma“. Kremeľ tak narážal na vyhostenie dvoch ruských diplomatov Talianskom minulý mesiac, informuje agentúra Reuters. Diplomat označený za nežiaducu osobu musí opustiť územie Ruskej federácie do 24 hodín, dodala agentúra TASS.

Taliansko vyhostilo dvoch ruských diplomatov potom, ako polícia oznámila, že prichytila talianskeho námorného kapitána, ako odovzdával tajné dokumenty ruskému vojenskému úradníkovi, ktorý mu za ne zaplatil. Vyhostení zamestnanci ruského veľvyslanectva sú podozriví z protizákonných aktivít, konkrétne zo špionáže v prospech Ruska.

Rusko nekoná fér, reaguje Rím

Ruské rozhodnutie vyhostiť talianskeho námestníka námorného atašé z Moskvy bolo nespravodlivé, povedal v pondelkovom (26.4.) vyjadrení taliansky minister zahraničných vecí.

„Toto rozhodnutie považujeme za nepodložené a nespravodlivé, pretože ide o odvetu za legitímne kroky talianskej vlády v snahe chrániť bezpečnosť svojho štátu,“ vyhlásil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet