Na hlavný obsah

Sagan skončil v prológu pretekov Okolo Romandie na 28. mieste

Zvíťazil Austrálčan Dennis.

Sagan skončil v prológu pretekov Okolo Romandie na 28. mieste
Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe počas prológu cyklistických pretekov Okolo Romandie. Foto: TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan z Bory Hansgrohe obsadil v prológu Okolo Romandie 28. miesto. V utorkovej (27. 4.) časovke zaostal za víťazom Rohanom Dennisom z Austrálie o 22 sekúnd. Jazdec tímu Ineos triumfoval na 4,05 km trati pred tímovými kolegami Geraintom Thomasom z Veľkej Británie (+9 s) a krajanom Richiem Porteom (+11).

Na štarte sa predstavili aj Slováci Erik Baška a Juraj Sagan, obaja tímoví kolegovia Petra Sagana skončili na konci klasifikácie, Juraj Sagan bol na 132. mieste s mankom 53 sekúnd na víťaza, Baška obsadil 138. priečku (+1:01 min.).

„Časovka mi pripomenula moje začiatky a prvú účasť v profesionálnom pelotóne na Okolo Romandie. Dal som zo seba to najlepšie a skončil na dobrej pozícii, hoci takáto krátka trať mi príliš nesedela. Cítim sa dobre a mám čoraz lepšiu kondíciu, v ďalších etapách budem čakať na svoju príležitosť,“ povedal Peter Sagan podľa webu svojho tímu.

Preteky Okolo Romandie majú okrem prológu ďalších päť etáp. V stredu (28. 4.) je na programe 1. etape z Aigle do Martigny dlhá 168,1 km. Obsahuje až deväť menších vyše dvojkilometrových stúpaní a má klasikársky charakter.

Preteky Okolo Romandie sú pre Petra Sagana generálkou pred májovým štartom na Giro d’Italia. Tridsaťjedenročný Žilinčan sa v roku 2021 druhýkrát v kariére predstaví na talianskej Grand Tour naplánovanej od 8. 5. do 30. 5. Trojnásobný majster sveta predtým na pretekoch Okolo Romandie účinkoval iba v roku 2010, keď sa ako talentovaný mladík ešte len zoznamoval s profipelotónom. Už vtedy však vo Švajčiarsku predvádzal skvelé výkony. Skončil druhý v prológu, vyhral etapu s dojazdom vo Fleurieri a dva dni mal na sebe žltý dres lídra pretekov. V celkovom poradí ešte ako jazdec tímu Liquigas – Doimo obsadil 12. miesto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport