Na hlavný obsah

SaS nesúhlasí s útokmi na vedcov, stojí za riaditeľkou ŠÚKL Baťovou

Strana odsúdila politický nátlak na vedecký ústav.

SaS nesúhlasí s útokmi na vedcov, stojí za riaditeľkou ŠÚKL Baťovou
Na snímke riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová. Foto: TASR

Koaličná strana SaS stojí za vedeckými autoritami na Slovensku, konkrétne aj za Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) a jeho riaditeľkou Zuzanou Baťovou. Podporu vedcom strana vyhlásila v reakcii na štvrtkové (15. 4.) výroky ministra financií Igora Matoviča (OĽANO).

Strana uviedla, že je nevyhnutné, aby štátny ústav mohol vykonával svoju činnosť nestranne. „Aj preto odsudzujeme akýkoľvek politický nátlak na ŠÚKL a nemôžeme súhlasiť ani s osobnými útokmi voči pani riaditeľke, ktoré sa dotýkajú jej rodiny,“ uviedla strana SaS.

Dosť bolo útokov, tvrdia poslanci za SaS

Čelnovia poslaneckého klubu SaS Ondrej Dostál a Radovan Kazda zároveň vyzvali Igora Matoviča, aby prestal s útokmi na vedcov, novinárov aj oponentov a „aby svojím konaním ďalej neznižoval dôveru ľudí vo vládu a v nezávislé inštitúcie našej krajiny“. Informovala o tom na sociálnej sieti ich domovská strana OKS. „Ľudia demonštrujúci na námestiach za slušné Slovensko si želali, aby sa dodržiavali písané i nepísané pravidlá a aby základným štandardom bolo hovoriť pravdu a dodržiavať zákony,“ dodala strana.

Matoviča tiež vyzvali, aby nekomunikoval spôsobom, ktorý vyvoláva vášne a nenávistné prejavy na sociálnych sieťach. „Je našou spoločnou úlohou, aby sme étos z námestí a očakávania voličov pretavili do dobrej správy vecí verejných a skutočne slušnej politiky. Dosť bolo útokov,“ dodal Kazda.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko