Na hlavný obsah

SaS nevidí dôvod pokračovať v testovaní, namiesto núdzového stavu ponúka iné riešenie

Nechce ani ďalšie predlžovanie zákazu vychádzania.

SaS nevidí dôvod pokračovať v testovaní, namiesto núdzového stavu ponúka iné riešenie
Na snímke minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Koaličná strana SaS sa na rokovaní vlády zoznámi s dôvodmi pre opätovné predĺženie núdzového stavu, už teraz k nemu ale navrhuje alternatívu. Vláda by mala o núdzovom stave rozhodovať v stredu (28. 4.).

„Namiesto predĺženia núdzového stavu, ktorý v sebe zahŕňa testovanie a zákaz vychádzania po 20:00, sme premiérovi Eduardovi Hegerovi navrhli novelu zákona o hospodárskej mobilizácii. Tá by umožňovala ukladať pracovnú povinnosť mimo núdzový stav a v súlade s Ústavou SR,“ navrhuje predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Nevidí ani dôvod pokračovať v testovaní, ktoré označil za neefektívne. Takisto podľa neho neexistuje dôvod „zakazovať chodiť ľuďom, napríklad, behať po ôsmej večer, keď je ešte svetlo“.

Aktuálne vyhlásený núdzový stav sa skončí v stredu, vláda preto musí o jeho predĺžení rozhodnúť najneskôr v tento deň. Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) sa v nedeľňajšej (25. 4.) diskusnej relácii vyjadril, že núdzový stav by sa mal predĺžiť. Podotkol, že Slovensko napriek zlepšeniu sa pandemickej situácie ešte nie je pripravené na jeho zrušenie. Avizoval tiež zmenu testovacej stratégie, o ktorej by sa malo rozhodnúť v priebehu najbližších týždňov. Predseda parlamentu a koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár je, zhodne so SaS, proti ďalšiemu predĺženiu núdzového stavu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko